Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Operațiunea „Noi suntem Statul” intră în faza stahanovistă!
Operațiunea „Noi suntem Statul” intră în faza stahanovistă!

Operațiunea „Noi suntem Statul” intră în faza stahanovistă!

Audierea la DNA a lui Liviu Dragnea aproape că nu a mai interesat pe nimeni. Stau mărturie audiențele televiziunilor de știri care au arătat ca într-o zi normală de lucru, de parcă nu era vorba despre președintele Camerei Deputaților și liderul partidului de guvernământ acuzat de grozăvii grave.

Spre seară, niște ciobani (veritabili) discutând despre cazul de la DNA pe un post de televiziune au surclasat personajul principal (Liviu Dragnea în carne și oase) care explica legăturile sale cu Tel Drum. Un paradox care explică actuala stare de spirit din societate. Dar și noua etapă a luptei anticorupție!

Credibilitatea acțiunilor procurorilor rămași fideli Laurei Codruța Kovesi este tot mai scăzută, fiecare dosar nou deschis aducând o avalanșă de informații uneori ciudate, alteori compromițătoare, despre mobilul și persoanele implicate în instrumentarea lui. Am văzut cu ochii mei cum se construiește un abuz, cum se falsifică stenogramele unor convorbiri telefonice, măsluite declarațiile de martor, am publicat zeci de exemple.

Ieri, Marius Ghilezan publica un material în „România Liberă” în care explica cum procurorul care a întocmit rechizitoriul în cazul lui Dragnea, Alexandra Lăncrănjan, „face parte din ofensiva next generation care calcă pe cadavre. Ştie că profesional n-are ce arăta, preferă să joace după dictare”. A luat multe like-uri, dar și o găleată de lături în cap. Ideea este că Alexandra Lăncrănjan, după ce a picat examene profesionale, a fost angajată la DNA în urma unui simplu interviu cu Kovesi. În câteva zile a finalizat rechizitoriul lui Dragnea, fiind „uimitoare” viteza ei de înțelegere a unei spețe atât de complexe.

Ultimul caz, cel al procurorului Mihaela Morar Iorga care a fost repusă în funcție printr-o decizie a Curții de Apel, care la rândul ei, desființează modul în care șefa DNA a procedat în acest caz, este încă un exemplu tipic pentru maniera stahanovistă în care se lucrează. Fidelă principiului „Oricine mă atacă este/ devine penal”, Laura Codruța Kovesi a făcut tot posibilul ca aceasta să devină protagonista unui nou dosar. Și i-a reușit! După cum spuneam, noi scriem articole, ea face dosare!

De fapt, Laura Codruța Kovesi se teme de ceea ce tot iese la iveală. Știe că este profund implicată în mizeria politicii românești, fiind doar un membru disciplinat al Binomului, pe care l-a realizat cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. A fost folosită pentru a decapa politicieni, pentru a acoperi infractori, pentru a închide gura unora, sub pretextul luptei anticorupție.

Sunt convins că LCK participa fără pic de plăcere la mesele de la T14 alături de Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Vasile Dâncu, singurele persoane dezirabile fiind George Maior și prim-adjunctul său. La fel de convins sunt că și la Pomana Porcului din 2013 și 2014 a mers pentru că a insistat gazda reuniunii, Coldea, fiindu-i o silă profundă să împartă același șoric și țoi de țuică cu cei mai sus menționați. Nu pare să-și facă iluzii în privința modului în care o priveau ceilalți și îi place ideea că inspiră teamă.

Convinsă că umbrela transatlantică o apară de orice acuzații, Laura Codruța Kovesi nu mai are nici cea mai mică tresărire să refuze pentru a patra oară o invitație la Comisia „Sufrageria lui Oprea”, făcând ca omologul ei de la Washington să pară un funcționar fricos și terorizat de Congres, căci se prezintă prompt la orice audiere, în loc să trimită o telegramă impertinentă.

Toate acestea se întâmplă dintr-un motiv clar: În România Statul Paralel nu există! Așa cum nici Florian Coldea nu dă telefoane generalilor trecuți în rezervă de la SRI gâdilându-le orgoliile, așa cum nu se mai fac întâlniri pe seară prin diverse instanțe superioare!