Noi reguli de imigrare în Canada

Noi reguli de imigrare în Canada

Ministrul imigraţiei canadian a propus miercuri ca potenţialii imigranţi în Canada să-şi valideze competenţele profesionale de către o terţă parte înainte de a sosi în această ţară, cu scopul de a facilita integrarea lor pe piaţa forţei de muncă, informează Agerpres.

Anual, Canada primeşte circa 250.000 de nou-veniţi, majoritatea fiind “imigranţi economici” sau muncitori calificaţi, investitori ori întreprinzători.

Toronto, Vancouver şi Montréal primesc mii de imigranți în fiecare an, oameni care vin cu speranţa de a găsi un loc de muncă, dar se lovesc de nerecunoaşterea diplomelor de studiu, chiar dacă au frecventat universităţi europene.

Conform măsurilor propuse de ministrul conservator al imigraţiei, Jason Kenney, aceşti muncitori vor fi obligaţi “să-şi evalueze şi verifice atestatele de studii în străinătate de către un organism desemnat, înainte de sosirea lor în Canada”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel guvernul canadian va putea să selecţioneze imigranţii în funcţie de calitatea pregătirii lor, dar şi de nevoile de pe piaţa muncii din domeniul lor de competenţă.

“Le vom spune adevărul. Nu vă pierdeţi timpul să veniţi în Canada dacă nu aveţi şansa ca pregătirea şi calificarea voastră să fie recunoscute”, a declarat ministrul.

În Canada, şomajul a atins 7,4% în februarie, o ţară cu 34 de milioane de locuitori, potrivit datelor oferite de Institutul naţional de statistică.