Tragicul accident s-a produs vineri, 5 iunie, pe autostrada A1, în provincial Arezzo, așa cum a arătat și Evenimentul Zilei. În Volkswagen-ul Sharan se aflau, pe lângă șofer, părinții săi, soția și cei patru copii, între care un bebeluș de 10 luni. În tragedie au mai fost implicat un TIR și încă un autoturism Nissan.

Potrivit presei italiene, familia de români venea din Slovenia și se îndrepta spre Napoli. Conform anchetatorilor, care au audiat mai mulți martori și au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, mașina condusă de român a lovit partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de repaus de pe autostradă. Potrivit primelor informații, la baza accidentului a stat oboseala șoferului din Volkswagen care a condus fără să se odihnească, din România, prin Slovenia, până în Italia.

Autoturismul Nissan, care venea din urmă, s-a izbit de Volkswagen și a ricoșat în parapetul dintre cele două sensuri de mers. Cele patru persoane aflate în autoturism au fost rănite, dar nu se află în pericol.

Autorul accidentului va fi marcat pe viață

Toți pasagerii din Sharan au fost aruncați în exterior, pe asfalt, iar mașina a fost complet distrusă. În mașină se aflau patru copii, unul de 14 ani, două fetițe gemene de 10 ani și un bebeluș de numai 8 luni. Doi dintre ei, una dintre gemene și bebelușul au murit pe loc, la fel ca și bunicii copiilor, care erau părinții șoferului. Mama și ceilalți doi copii, grav răniți, au fost transportați la un spital din Firenze cu trei elicoptere.

Șoferul, tatăl copiilor, în vârstă de 30 de ani, a scăpat nevătămat însă va fi marcat pe viață de ceea ce s-a întâmplat.

Martorii spun că până la sosirea poliției, bărbatul umbla printre corpurile neînsuflețite ale copiilor și ale părinților săi, distrus de durere. El a fost condus la poliție, iar după ce s-a făcut reconstituirea accidentului și s-au stabilit cauzele a fost pus sub arest pentru crimă rutieră multiplă.