Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi decizii ale CNSU. Anunț important al premierului Ludovic Orban. „ Astăzi, cel târziu mâine vom adopta o decizie”
Noi decizii ale CNSU. Anunț important al premierului Ludovic Orban. „ Astăzi, cel târziu mâine vom adopta o decizie”

Noi decizii ale CNSU. Anunț important al premierului Ludovic Orban. „ Astăzi, cel târziu mâine vom adopta o decizie”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va adopta o decizie cu privire la organizarea evenimentelor private pe terase.

Comitetul Național pentru situații de Urgență va adopta astăzi sau mâine o decizie cu privire la organizarea evenimentelor private pe terase, a anunțat premierul Ludovic Orban, astăzi la Mediaș.

„Vom analiza în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și vom decide asupra acestui subiect. Astăzi, cel târziu mâine. Așteptăm propunerea de hotărâre. E grupul de suport care pregătește hotărârea, o analizăm, mai consultăm alți specialiști. Fie în seara asta, fie în cursul zilei de mâine, vom adopta o decizie”, a spus Ludovic Orban.

„Ieri am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, la propunerea specialiştilor din cadrul Consiliului de suport tehnico-ştiinţific, am formulat câteva propuneri pentru Guvern, pentru a fi adoptate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Cele mai importante măsuri sunt: posibilitatea de limitare a programului pentru terase special, dar şi alte activităţi economice similare. Această limitare a programelor urmează a fi decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fie la propunerea Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a explicat Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.
Amintim că guvernul a inclus ieri, în hotărârea care reglementează starea de alertă, posibilitatea de limitare a programului teraselor și a numărului de clienți în funcție de evoluția locală a epidemiei.

„Ştim foarte clar că foarte multe terase se transformă pur şi simplu în discoteci, în cluburi. De fapt, sunt cluburi mascate şi aici evident că riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfăşurării altor activităţi decât activităţile de servire a mesei sau de consum de băuturi alcoolice sau nealcoolice şi atunci măsura pe care o vom impune este aceea de a limita numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care există pe terase”, a spus prim-ministrul.

Deciziile pot fi luate de comitetele județene pentru situații de urgență, potrivit Radio România Actualități.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: