Evenimentul Zilei > International > NOI ACUZAȚII privind implicarea Rusiei în alegerile din America. Alți foști membri ai echipei de campanie Donald Trump, în vizorul procurorului special
NOI ACUZAȚII privind implicarea Rusiei în alegerile din America. Alți foști membri ai echipei de campanie Donald Trump, în vizorul procurorului special

NOI ACUZAȚII privind implicarea Rusiei în alegerile din America. Alți foști membri ai echipei de campanie Donald Trump, în vizorul procurorului special

Procurorul special Robert Mueller, cel care coordonează investigaţia privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016, a formulat, joi, noi acuzaţii împotriva a doi foşti membri ai echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort şi Rick Gates.

Cele 32 de capete de acuzare depuse de către procurorul Robert Mueller în faţa unei instanţe federale din Alexandria, statul Virginia, vizează infracţiuni de fraudă bancară şi întocmirea unor declaraţii fiscale false, relatează Reuters.

Primele acuzaţii OFICIALE privind implicarea Rusiei în alegerile din America s-au EMIS. De mâine pot începe ARESTĂRILE

Care sunt acuzațiile aduse

 

Potrivit dosarului de inculpare, Paul Manafort – directorul fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump – şi subalternul său Rick Gates ar fi comis infracţiunile de spălare de bani (în valoare de peste 30 de milioane de dolari) şi fraude bancare pentru obţinerea unor împrumuturi. Cei doi ar fi folosit fonduri din conturi secrete de tip off-shore pentru a duce o viaţă de lux.

Paul Manafort şi Rick Gates se confruntă deja cu un dosar penal într-o instanţa federală din Washington, D.C., fiind acuzaţi de conspiraţie la spălare de bani, deturnare de fonduri publice şi ascunderea faptului că au desfăşurat activităţi de lobby în Ucraina, având legături cu oligarhi ucraineni şi ruşi.

Purtătorul de cuvânt al lui Paul Manafort, Jason Maloni, a precizat că Manafort nu se face vinovat de noile acuzaţii, care "nu au nimic de-a face cu Rusia şi interferenţele în alegerile din 2016". Avocatul Casei Albe, Ty Cobb, a refuzat să comenteze această anchetă.

 

BOMBĂ în SUA: Alegerea lui Trump NU A FOST INFLUENȚATĂ de faptele din DOSAR! Treisprezece RUȘI, PUȘI SUB ACUZARE

 

Manafort, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat echipei de campanie a lui Donald Trump în martie 2016 şi a fost directorul acesteia în intervalul iunie-august 2016. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort, potrivit mediafax.ro.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.