Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan REVINE în prim plan. ANUNȚUL fostului lider al USR
Nicușor Dan REVINE în prim plan. ANUNȚUL fostului lider al USR

Nicușor Dan REVINE în prim plan. ANUNȚUL fostului lider al USR

Fostul președinte al USR, Nicuşor Dan a spus că partidul a devenit „victima propriului succes”. El a comentat și despre poziționarea partidului față de referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei, motivul care a stat la baza deciziei sale de a demisionat din USR.

„Subiectul este important la nivel individual. USR este victima propriului succes, în sensul că toată lumea vrea ca USR-ul să fie partidul pe care şi-l proiectează. Atunci, există în societate o mişcare foarte vocală, care are ca scop apărarea drepturilor minorităţilor. Oamenii ăştia ne-au votat pe noi. Au venit cu presiune. Există presiunea contrară din partea conservatorilor şi din idealism această tensiune nu a fost amânată cum ar fi fost normal”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferință de presă la Alexandria, citat de Agerpres

Deputatul a vorbit și despre miza reală a referendumului constă în conturarea identităţii Uniunii Salvaţi România. 

„Există documente, un grup mare de oameni care spune că USR-ul n-ar trebui să se poziţioneze pentru că publicul lui este şi progresist, şi conservator pe subiectul ăsta. Există o altă categorie de oameni care spune că USR-ul ar trebui să se poziţioneze împotriva referendumului şi există o altă categorie de oameni care spune că USR-ul ar trebui să se poziţioneze 'pro' referendum. USR-ul decide în urma acestui referendum dacă în viitor va fi un partid progresist, va fi un partid conservator, sau va fi un partid în care se vor regăsi şi progresişti şi conservatori. Asta este miza reală a acestui referendum”, a concluzionat Nicușor Dan.

USR va organiza, în perioada 7 – 13 august, primul referendum intern pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a articolului 48 din Constituţie privind redefinirea familiei. 

În luna iunie, Nicușor Dan a demisionat din partid din cauza deciziei ca parlamentarii USR să voteze împotriva referendumului de revizuire a Constituției. La scurt timp după hotărârea lui Nicușor Dan, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunțat că liderii partidului au decis, în Comitetul Politic Național, să susțină parteneriatul civil. Cât despre votul din Senat asupra inițiativei legislative de revizuire a Constituției, s-a hotărât ca senatorii USR să voteze cum consideră ei.

„USR a decis să asume la rândul său astăzi o decizie de susţinere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abţineri) dar şi una de păstrare a libertăţii de opinie a membrilor săi faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abţineri)”, scria Dan Barna, pe Facebook.

După demisia din funcțiile de conducere din USR, Nicușor Dan nu mai este lider de grup al USR. Deputatul Cristian-Gabriel Seidler este noul lider al grupului parlamentar al USR din Camera Deputaților, el înlocuindu-l pe Nicușor Dan, în urma deciziei de a demisiona din toate funcțiile de condudere din USR. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: