Evenimentul ZileiActualitateNicușor Dan, prima ședință importantă la Primăria Capitalei. Proiectele care vor decide soarta orașului

Nicușor Dan, prima ședință importantă la Primăria Capitalei. Proiectele care vor decide soarta orașului

Nicușor Dan, prima ședință importantă la Primăria Capitalei. Proiectele care vor decide soarta orașului
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru miercuri, 2 decembrie, începând cu ora 12.00.

Potrivit unui comunicat dal Primăriei Capitalei, pe ordinea de zi a şedinţei se află două proiecte de hotărâre cu privire la alegerea preşedintelui de şedinţă al CGMB pe perioada 2 decembrie 2020 – 1 martie 2021 şi la constituirea comisiilor de specialitate.

„Tot săptămâna viitoare, primarul Capitalei va convoca o nouă şedinţă CGMB, a cărei ordine de zi va fi anunţată în timp util”, se mai arată în comunicat.

Nicuşor Dan a anunţat în urmă cu trei zile că prima şedinţă a Consiliului General va avea loc pe 2 decembrie. El a explicat atunci că, potrivit prevederilor Codului administrativ, validarea mandatelor de consilier se realizează în două etape, iar în Bucureşti acest proces a durat două luni.

Potrivit lui Dan, ca urmare, nici viceprimarii nu au putut fi aleşi. „Este o prevedere din Codul administrativ, care este absolut logică şi care spune că nu se aleg viceprimarii până în momentul în care Consiliul local sau, în cazul nostru, Consiliul General nu este întrunit în totalitatea lui, pentru că altfel s-ar putea ca, din lipsa unor oameni care au renunţat la mandat şi până la validarea supleanţilor, majoritatea să fie alta decât cea pe care au dat-o cetăţenii; această majoritate provizorie să aleagă viceprimarii.

Deci am fi în situaţia în care o minoritate să aleagă viceprimarii, ceea ce nu e în spiritul legii”, a precizat primarul general.


Accesează: