Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan, candidat sau miel de sacrificiu? Băsescu devoalează planul „Dreptei Unite”
Nicușor Dan, candidat sau miel de sacrificiu? Băsescu devoalează planul „Dreptei Unite”

Nicușor Dan, candidat sau miel de sacrificiu? Băsescu devoalează planul „Dreptei Unite”

Traian Băsescu, candidatul PMP pentru primăria Capitalei, susține că Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS pentru primăria municipiului București, este sabotat chiar de către cei care îl susțin.

Fostul președinte al României susține că Dan Brana își dorește ca Nicușor Dan să piardă alegerile.

Băsescu mai susține că „dacă liberalii pierd Primăria Capitalei, în următoarea săptămână Ludovic Orban, iar rămâne fără serviciu”.

„Sondajul prezentat de Nicușor Dan nu este real. Nicușor Dan ar putea să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei, dar cu riscuri mari, chiar are șanse mari să piardă. Dar ceea ce contează cel mai mult este că Barna și Orban și-au asumat riscul de a o lăsa pe Firea la guvernare.

Ei nu puteau să mizeze că i-au dat un șut în partea de dinapoi PMP-ului și PMP-ul va pleca să se așeze la colț. Nu puteau miza pe asta. Trebuiau să mizeze pe o reacție electorală a PMP-ului, care trebuia să se apere. Până la urmă vorbim despre democrație, pentru că PMP-ul avea tot dreptul să aibă și candidat și listă la consiliu. Dacă nu s-a putut merge pe o candidatură comună pe care până la urmă PMP-ul a susținut-o și pe care nu a reușit s-o impună din simplul motin că liberalii nu aveau un candidat la Primăria Capitalei. Iar după mine, dacă liberalii pierd Primăria Capitalei, în următoarea săptămână Ludovic Orban, iar rămâne fără serviciu. Pentru că eu nu-l voi ierta. Dacă va fi o moțiune mă voi implica în ușuirea lui. Să vă fie clar.

Dacă a făcut o socoteală atât de proastă încât dreapta va pierde Primăria Capitalei pentru a N-a oară, pentru că au făcut tot posibilul pentru ca Nicușor Dan să nu iasă. De fapt, ăsta este planul lui Barna, ca Nicușor Dan să nu iasă și a interesului lui Orban să vadă un PMP sub pragul de 5% ca să-i spună „Nu ne mai bâzâiți, intrați și voi aici unde a venit Blaga cu toată trupa, veniți și voi ca să terminăm fuziunea cu PDL-ul”, a declarat fostul președinte al României, duminică seară, la România TV.