Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu a fost transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia
Nicuşor Constantinescu a fost transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia

Nicuşor Constantinescu a fost transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost transferat de la Penintenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia pentru că pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal trebuie efectuată în regim închis, iar la penitenciarul din judeţul Constanţa pot fi executate doar pedepsele în regim deschis sau semideschis, transmite news.ro.

Penitenciarul Slobozia are trei secţii de deţinere, toate la parterul clădirilor. Acestea cuprind 59 camere de deţinere cu capacitate cuprinsă între 2 şi 36 de paturi, capacitate legală de deţinere fiind de 465 locuri. “Din anul 2008 penitenciarul a fost profilat pe custodia persoanelor private de libertate de sex masculin, clasificate în regimul închis, regimul deschis şi arestaţilor preventiv cu domiciliul în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi”, se precizează în prezentarea de pe site-ul Penitenciarului Slobozia.

Nicușor Constantinescu a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă la sfârşitul lunii iunie, după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul Centrului Militar Zonal.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa a mai primit două condamnări, însă acestea nu sunt definitive. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian, iar Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru mai multe fapte de abuz în serviciu. De asemenea, Nicușor Constantinescu este judecat şi în alte dosare, aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, acesta este urmărit penal de procurorii DNA într-un alt dosar, fiind acuzat că în perioada 2007-2013, când era preşedinte al Consiliului Judeţean, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a făcut plăţi nelegale către o firmă pentru realizarea de lucrări de cadastrare, majoritatea fictive, a drumurilor judeţene şi comunale din Constanţa, fraudând bugetul local cu peste 11 milioane de lei.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: