Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa
Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa

Preşedintele COnsiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie, ca urmare a înlocuirii măsurii de control judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, se arată într-un comunicat de presă.

Ordinul prin care se constată suspendarea lui Nicuşor Constantinescu a fost emis de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. Ordinul poate fi atacat în faţa instanţei, se mai arată în comunicat.

Joi, Curtea de Apel București a hotărât extrădarea lui Nicuşor Costantinescu în SUA, urmând ca fostul şef al CJ Constanţa să fie adus în ţară de către autorităţile americane. Magistraţii Curţii de Apel au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Constantinescu, după ce acesta a făcut recurs la decizia de arestare preventivă a Tribunalului Bucureşti.

Nicuşor Constantinescu se află în SUA, invocând probleme medicale. Avocații acestuia au adus înscrisuri medicale semnate de un medic american, însă din pricina suspiciunilor cu privire la autenticitatea acestora, procurorul DNA a cerut ca aceste documente să fie prezentate în varianta originală.