Evenimentul Zilei > Sport > Ultima strigare pentru șefia COSR
Ultima strigare pentru șefia COSR

Ultima strigare pentru șefia COSR

Nicu Vlad este așteptat, astăzi, să se înscrie în concursul pentru conducerea forului. Până acum, în cursă au intrat Mihai Covaliu și Gabriela Szabo. Alegerile sunt programate pe 15 noiembrie

Demisia lui Alin Petrache, venită după finalul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a lăsat vacant postul de șef al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

În acest moment, interimatul este asigurat de Nicu Vlad, iar astăzi este ultima zi în care cei interesați să preia funcția pot să-și depună candidaturile. Până acum, în joc au intrat Gabriela Szabo și Mihai Covaliu. Era așteptat să li se alăture celor doi și fostul mare halterofil Nicu Vlad, dar prezența acestuia în cursa electorală nu mai e sigură.

„Nu știu dacă voi mai candida“

Mai întâi, Nicu Vlad a anunțat că este tentat de șefia COSR, apoi el a dat înapoi: „Nu știu dacă voi mai candida. Am vorbit cu unul, cu altul“, a spus președintele interimar. Dosarele depuse trebuie să primească „undă verde“ din partea Comisiei de Etică, dar și a Comitetului Executiv. Bătălia finală se va da la data de 15 noiembrie.

Noul șef al COSR va avea ca obiectiv principal pregătirea JO din 2020, găzduite de Tokyo. Sportul românesc se află într-un regres vizibil de ani de zile, iar confirmarea a venit la Rio de Janeiro, acolo unde delegația „tricoloră“ a obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz. Ulterior, locul trei obținut de halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost anulat, din cauza dopajului.

Săptămâna trecută, 60 de mari sportivi români au semnat o scrisoare deschisă, adresată președintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș și Parlamentului. Gestul a reprezentat un semnal de alarmă tras în privința situației tragice în care a ajuns sportul autohton. Demersului i s-a alăturat și generalul Marin Dragnea (93 de ani), președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.