„S-a confirmat ceea ce eu mă așteptam să se întâmple, dar recunosc că dimensiunile eșecului nu le-am putut anticipa. Dar eram convins că suntem pe un drum greșit, eram convins că un partid nu așa procedează. Din păcate, partidul nu a mai funcționat așa cum era normal să funcționeze un partid care se respectă. Adică cu dezbateri într-un for funcțional, cu decizii luate prin contribuție adevărată a liderilor săi. Eu sunt vicepreședinte la nivel național, dar anul acesta nici nu m-am mai dus la ședințe decât foarte rar, pentru că am simțit că acolo am un rol de figurant. Ne strângem 100 de oameni, în fața unor fapte deja împlinite și nu mai ai ce să faci. Erau deja lucruri vehiculate în spațiul public, nu trebuia decât să le girăm din punct de vedere formal. Asta s-a întâmplat pentru că în PNL oameni care nu au făcut performanță niciodată au ajuns, nu știu pe ce căi, să fie mereu aciuiți ba pe lângă președintele X, ba pe lângă președintele Y. Deciziile majore nu s-au luat în BPN în urma unor dezbateri. Nu știu unde s-au luat”, a declarat primarul Timișoarei într-un interviu la Digi 24.

Robu susține că PNL nu trebuia să-l sprijine pe Dacian Cioloș, ci să ia exemplul PSD. „Un partid, dacă nu are în interior un candidat pentru funcția de premier, trebuie să procedeze cum a procedat PSD. Cine ne-a pus pe noi să anunțăm că avem un prim-ministru? Nu am nimic cu domnul Dacian Cioloș, este o persoană respectabilă, numai că nu a fost membru PNL. A apărut candidat sprijinit de două partide. Nici nu stă în sondaje atât de bine încât să poată transfera”, a afirmat Robu, susținând că Biroul Politic Național al PNL este prea numeros și trebuie dizolvat.

Nicolae Robu a continuat cu dezvăluri de-a dreptul incredibile, susținând chiar că au existat persoane care au vrut să facă rău PNL pentru a ajuta USR.

„Ni s-a dat o directivă. USR, ca să intre în Parlament, va trebui să ne atace. Noi să nu ripostăm. A fost o decizie națională în acest sens, la care nu sunt cotă parte. Păi cum e posibil să procedezi așa? Ne făceau în fel și chip și noi tăceam. Decizia a fost să ne lăsăm criticați pentru ca USR, care ne va fi partener la guvernare, să depășească pragul electoral. Era teama că scorurile foarte bune ale USR din orașele mari nu vor putea compensa lipsa de performanță din alte zone. Ei, vine prim-ministrul – de care nu știu de ce noi ne-am agățat și l-am pus și pe dânsul în situații delicate – și dă mesajul cu votați fie USR, fie PNL. Lumea e derutată. Nu-l învinuiesc, nu e membru nici la PNL, nici la USR, dar pentru electorat e derutant. (…) Oamenii (liderii PNL – n.r.) au fost obligați să facă o campanie în termeni total greșiți. Mă întreb: din prostie s-a venit cu aceste idei, sau cineva a vrut să defavorizeze PNL pentru a favoriza pe altcineva?”, a mai declarat Robu.