Potrivit directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, Marinică Niculescu, citat de Agerpres, Nicolae Mischie a fost internat inițial la Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, dar medicii au decis să fie transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Nicolae Mischie a fost eliberat condiționat din închisoare anul trecut, în luna mai. El a fost arestat în luna martie 2013, fiind condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.

În perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 450.000 de lei la trei clădiri care îi aparţineau lui Nicolae Mischie.

Oamenii legii susţin că fostul preşedinte al CJ Gorj a intervenit la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru ca omul de afaceri să beneficieze de eşalonarea datoriilor către stat şi ridicarea unui sechestru pus pe o hală de construcţii.

De asemenea, Mischie ar fi intervenit şi la conducerea Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuţie.