Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dați în judecată de USR: „Se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dați în judecată de USR: „Se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu” Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Alexandru Dimitriu, candidatul propus de USR la alegerile pentru Primăria Sectorului 5, i-a dat în judecată pe Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Lucian Bode, Toni Greblă și Constantin Mititelu Buică, acuzându-i de abuz în serviciu, pe fondul încălcării normelor din Codul administrativ referitor la vacantarea postului de primar al sectorului.

Alexandru Dimitriu i-a acuzat pe oficialii de stat că nu vor să organizeze alegerile pentru șefia Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, încălcând astfel art. 160 alin. (11) din Codul administrativ.

Premierul Nicolae Ciucă și complicii săi, dați în judecată de USR

„Formulez prezenta plângerea penală împotriva numiților Nicolae Ciucă (făptuitor), Marcel Ciolacu (complice-instigator), Lucian Bode (făptuitor/complice), Toni Greblă (complice/făptuitor) și Constantin Mititelu Buică (complice/făptuitor), care se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (297 Cod penal).

Ne puteți urmări și pe Google News

Norma primară încălcată este cea de la art. 160 alin. (11) Cod administrativ care obligă Guvernul să organizeze alegeri parțiale în termen de 90 de zile de la vacantarea postului de Primar al Sectorului 5”, stipulează documentul depus de Alexandru Dimitriu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Alegerile pentru scaunul de primar al Sectorului 5 nu vor putea fi organizate în octombrie

Candidatul USR a acuzat că premierul Nicolae Ciucă și complicii acestuia „țin captiv Sectorul 5”, a spus Dimitriu, invocând și prevederile Legii 115/2015, din care reiese că pe data de 9 octombrie 2022 nu vor putea fi organizate alegerile mult așteptate.

„Aveau la dispoziție 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022. Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie. În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parțiale să fie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, a explicat Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru postul de primar al Sectorului 5, conform Mediafax.