Parlamentarii care beneficiază de pensii speciale. Nicolae Ciucă are pensia mai mare decât leafa de prim-ministru

Parlamentarii care beneficiază de pensii speciale. Nicolae Ciucă are pensia mai mare decât leafa de prim-ministru Parlamentul României. Sursa foto:|Dreamstime.com

Reforma pensiilor speciale a rămas pe masa parlamentarilor pentru sesiunea de toamnă, după ce magistrații CCR au declarat neconstituțională legea prin care a avut loc eliminarea acestora. În momentul de față, 19 parlamentari beneficiază de pensii speciale.

În Parlamentarul României, 6 senatori și 13 deputați beneficiază de pensii speciale, printre care se numără și prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

În Senat este vorba despre patru social-democrați: Rotaru Ion, Stan Ioan, vicepreședintele PSD, Stănescu Paul și Stroe Felix ( fost ofițer în cadrul Marinei Militare). Potrivit declarației de avere, el a încasat anul trecut suma de  75.408 lei din partea Casei de Pensii a MApN.

În tabăra liberală cu pensii speciale sunt Bîca Iulian Mihail și prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Șeful Executivului are cea mai mare pensie dintre senatori, de aproximativ 19.000 de lei pe lună, 214.990 de lei an.

Ne puteți urmări și pe Google News

În România sunt peste 200.000 de persoane care beneficiază de  pensii speciale

Fruntașă la venituri este o fostă judecătoarea de la Curtea Constituțională, Simona Maya Teodoroiu. Deputata social-democrată a câștigat în 2021 suma de 357.576 de lei, mai mult decât Nicolae Ciucă. Mai exact, fosta judecătoarea încasează lunar aproape 30.000 de lei.

Totodată, alți șase membri PSD din Camera Deputaților beneficiază de pensii speciale: Ionel Floroiu, Eugen Neață și Viorel Salan ( foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne) și Rodica Nassar, Rodica Paraschiv, fost subprefect și prefect, dar și Eugen Bejinariu, fost angajat al MApN.

De asemenea, și în partidul condus de George Simion regăsim parlamentari cu pensii speciale: Badiu Georgel, fost angajat MAI și Chelaru Mircea, fost angajat MApN. Tobă Francisc, fost membru AUR care s-a înscris în APP, a încasat anul trecut 48.000 de lei de la Casa de Pensii a MApN.

Peste 170.000 de foști angajați ai MAPN și MAI încasează pensii speciale

În cazul deputaților neafiliați îi reamintim pe Roman Nicolae și Șovăială Constantin, ambii primind pensie specială din partea MApN. Mai mult, Dumitru Coarnă, fost angajat al MAI, a obținut 65.772 de lei anul trecut din pensia specială.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că pensiile speciale vor fi impozitate, dar se va ține cont și de cerințele CCR, scrie Adevărul.ro.