Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeron, a anunțat  marți seară că Scoția va trebui să facă anul viitor un referendum privind apartenenţa la Marea Britanie. Anunțul vine că urmare a crizei Brexit, anunță digi24.ro.

„Sarcina noastră este să obţinem independenţa. Apelul meu este că referendumul trebuie să aibă loc anul viitor. Ne pregătim”, a declarat Nicola Sturgeon la o reuniune a Partidului Naţional Scoţian (SNP) organizată în Aberdeen.Premierul Scoţiei a făcut anunţul în condițiile  în care regiunea britanică Irlanda de Nord ar putea obține un statut special în cadrul unui nou acord pe tema Brexit.

„Înainte de sfârşitul acestui an, voi cere transferul de putere care să confere legalitate referendumului”, a mai declarat  Sturgeon.

Nicola Sturgeon avertizase în luna septembrie  că Scoţia ar putea organiza un nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie daca Brexitul se va face fără un acord.Marea Britanie s-a confruntat cu o criză internă după referendumul care a decis Brexit, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor anunțând  că vor rămânerea în UE.