Evenimentul Zilei > Social > News Alert. Mesaj-şoc de la OMS: ”Reîntoarcerea la izolare, ultima soluţie”
News Alert. Mesaj-şoc de la OMS: ”Reîntoarcerea la izolare, ultima soluţie”

News Alert. Mesaj-şoc de la OMS: ”Reîntoarcerea la izolare, ultima soluţie”

Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tarik Jasarevic, a recunoscut marți că măsurile drastice, precum întoarcerea la închidere în unele țări, ar trebui să fie ultima soluție în țările europene în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Restricțiile mari la mișcare, care țin o mulțime de oameni acasă și limitează posibilitatea multora de a lucra și de a socializa, ar trebui să fie ultima soluție atunci când vine vorba de prevenirea Covid-19 și prevenirea saturării sistemelor de sănătate”, a explicat reprezentantul OMS, Tarik Jasarevic într-o  conferință de presă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a subliniat marţi că reîntoarcerea la perioada de izolare totală trebuie să fie ”ultima soluţie” în actuala luptă împotriva pandemiei de coronavirus.
Purtătorul de cuvânt al OMS a precizat că acest tip de măsuri “nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare”,

Tarik Jasarevic a subliniat că există mai multe mijloace pentru a combate pandemia care includ igiena mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor sanitare şi urmărirea cazurilor şi a contactelor de către reţelele sanitare.

El a admis totuşi că ”unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările”, relatează efe.com.

Coronavirus România, bilanț 13 octombrie

Coronavirus în România, 13 octombrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.109 de cazuri noi de infectare cu coronavirus! De asemenea, avem în țara noastră și 68 de decese noi, 770 pozitivi la retestare, 651 pacienți internați la ATI.

Bilanțul oficial de marți, 13 octombrie, a fost anunțat cu întârziere de către Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.109 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, marți, într-un raport, că Bucureștiul a înregistrat o incidență de 3,1 cumulată în ultimele 14 zile a numărului total de cazuri de infectări cu Covid-19, însă Grupul de Comunicare Strategică indică un coeficient de 2,69.

Diferența rezultă din faptul că Grupul de Comunicare Strategică calculează acest coeficient la o populație de 2.151.665 de locuitori, respectiv populația cu domiciliul în București, în timp ce INSP calculează acest indice la o populație de 1.832.888 de locuitori, respectiv populația rezidentă în Capitală.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: