Evenimentul ZileiSocialNews Alert. Ministrul Educației a anunțat când se deschid școlile. Primele vești bune!

News Alert. Ministrul Educației a anunțat când se deschid școlile. Primele vești bune!

News Alert. Ministrul Educației a anunțat când se deschid școlile. Primele vești bune!
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în ședința de Guvern de miercuri, s-a discutat despre reluarea școlii, venind totodată cu vești mai bune pentru elevi, profesori și părinți.

 

El spune că școlile se pot deschide în semestrul  al II-lea, dar că Ministerul Educației ia în calcul și alte scenarii. Cîmpeanu susține că acestea vor fi alese în funcție în funcție de rata de infectare și în cazul continuării școlii online, aceasta se va face zonal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul susține nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea şcolilor şi totul depinde de analiza făcută la finalul lui ianuarie de către specialişti. Ministrul Educației dorește ca decizia deschiderii școlilor să vină cât mai repede, însă trebuie urmărită evoluția numărului de cazuri COVID, dar și a campaniei de vaccinare.

Cîmpeanu a solicitat unităților de învățământ din România liste cu personalul didactic care vrea să se vaccineze anti-COVID. Acestea pot fi trimise până pe 14 ianuarie.

Nu în ultimul rând, ministrul Educației a mai spus că va discuta cu premierul posibilitatea ca profesorii sa primeasca la salariu un bonus de performanta prin Programul National de Redresare si Rezilienta.

Și premierul Florin Cîțu dorește redeschiderea școlilor

După ședința de Guvern de miercuri de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu a declarat că îşi doreşte redeschiderea şcolilor, specificând că acest lucru este însă condiţionat de pandemia de COVID-19.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Barna şi eu vreau să fie redeschise şcolile, să deschidem şi restaurantele, am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. (…) Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul.

Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Cîţu.

UDMR solicită redeschiderea școlilor din 8 februarie

La rîndul său, un alt partener al coaliției, UDMR, susţine prin vocea vicepremierul Kelemen Hunor, redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, respectiv ca învăţământul clasic să reluat din 8 februarie.


Accesează: