Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. La un pas de încă o tragedie. Incendiu la o secție ATI din Târgu Mureș!
News Alert. La un pas de încă o tragedie. Incendiu la o secție ATI din Târgu Mureș!

News Alert. La un pas de încă o tragedie. Incendiu la o secție ATI din Târgu Mureș!

Incendiu la secția ATI a Clinicii Medicală III din Târgu-Mureș, vineri dimineața.

Potrivit TVR 1, incendiul a izbucnit de la o priză din secția de Terapie Intensivă a Clinicii Medicală III.

„Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a declarat, vineri dimineață, reprezentanții ISU Mureș.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar focul a fost stins de angajații spitalului înainte de sosirea pompierilor.

În salonul în care s-a aprins focul erau 6 pacienți. Datorită intervenției rapide a personalului care a oprit incendiul, doar pacientul aflat în apropierea prizei a fost mutat.

Acum reprezentanții spitalului spun că nu s-au înregistrat alte probleme.

Tragedia de la Piatra Neamț

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 14 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie: peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat pentru stingerea incendiului. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave.

Cinci intre cei şase pacienţi internaţi duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani au decedat ulterior. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Familiile pacienţilor decedaţi în incendiul de la ATI vor fi scutite de la plata serviciilor medico-legale, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

„Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au stabilit, în cursul zilei de luni, 16 noiembrie 2020, ca familiile persoanelor decedate în incendiul de pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, de la sfârşitul săptămânii trecute, să fie scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale. Membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia care a avut loc şi transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că există avize şi autorizaţia DSP care demonstrează că secţia ATI de la etajele 2 şi 3 ale Spitalul Judeţean Neamţ funcţiona în legalitate.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.