Festivalul Neversea poate fi privit ca cel mai mare club în aer liber, pe plajă, din Europa, având în vedere că se întinde pe o suprafață de 12 hectare pe malul mării.  Această a treia ediție a festivalului a adunat peste 240.000 de participanți care, de la răsăritul la apusul soarelui, au trăit un vis greu de uitat. Organizarea a fost aproape perfectă, oamenii care au ridicat micul oraș pe plajă asigurând și funcționarea unei adevărate industrii pentru ca musafirii să aibă la îndemână tot ce își doresc. Apă, mâncare, băutură, toalete, locuri de odihnă, de joacă, magazine etc. Cu greu te puteai desprinde din atmosfera de veșnic carnaval. Niște tineri au găsit chiar o metodă ingenioasă de a se caza în imediata apropiere a  festivalului. Și-au agățat hamacele de arbuștii de pe faleza plajei Modern, odihnindu-se astfel doar când erau doborâți de oboseală.

Pe lângă artiștii de calitate pentru care au venit la Neversea, și cu care au dansat și cântat până la răsăritul soarelui, zecile de mii de participanți s-au distrat la maxim. Au făcut plajă, au “zburat” cu bicicletele în aer, s-au fotografiat în decoruri special amenajate pe malul mării, s-au machiat și s-au coafat gratis, s-au jucat în mediul virtual. Multe perechi, chiar și câte două fete, s-au căsătorit pentru 24 de ore, obținând de la “ofițerul de stare civilă” un certificat Neversea. Amestecate în aglomerația orașului Neversea, o mulțime de vedete autohtone s-au plimbat, relaxate, fără ca fanii să le sară de gât. Virgil Ianțu, Cabral, Capatos, Andreea Esca și mulți alții și-au adus familiile sau gașca să își vadă artiștii preferați. Actorul Adrian Nartea, din serialul Vlad, care se plimba cu soția în seara ultimei zile a festivalului, puțin mirat că l-am recunoscut, a fost extrem amabil și s-a lăsat fotografiat.

 

Dar pentru ca totul să meargă strună, iar festivalierii să se distreze, au vegheat din umbră peste 1800 de forțe de ordine. Dar și o întreagă armată de oameni care au asigurat în permanență curățenia. În zorii zilei, adunau sute de kilograme de deșeuri. Au fost, evident și mici incidente, inevitabile, de altfel, dacă ne gândim la numărul uriaș de participanți adunați pe cele 12 hectare ale evenimentului, dar și în Mamaia și Constanța unde erau cazați. Jandarmii şi poliţiştii au amendat 12 tineri, cu 1300 de lei, pentru consumul de alcool, injurii, provocare şi participare la scandal. Peste 40 de infracțiuni au fost constatate pe linia consumului de droguri. Aproape 1600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, asigurată de paramedicii și medicii din punctele de prim ajutor. Doar 28 au ajuns la spital. Pentru un bărbat de 34 de ani, din București, nu au mai putut face insă nimic, a fost declarat decesul. Era supraponderal, având probleme cardiace.

 

A fost cea mai reușită ediție a festivalului Neversea, au decretat participanții la eveniment, pe rețelele de socializare. “Visători, acest lucru nu este sfârșitul! E începutul!, au postat organizatorii Neversea, astăzi dimineață, după ultimul show, pe Facebook. Fanii festivalului se pot deja înregistra pe neversea.com pentru ediția de anul viitor a festivalului Neversea.

 

 

Te-ar putea interesa și: