Evenimentul ZileiInternationalNetanyahu, pus oficial sub acuzare! Prima reacție a premierului

Netanyahu, pus oficial sub acuzare! Prima reacție a premierului

Netanyahu, pus oficial sub acuzare! Prima reacție a premierului
Procurorul general al Israelului l-a pus, joi, sub acuzare pe premierul Benjamin Netanyahu.

UPDATE – Benjamin Netanyahu a denunțat o „lovitură de stat” în urma punerii sub acuzare.

„Ceea ce se întâmplă aici este o tentativă de lovitură de stat împotriva prim-ministrului”, a declarat Netanyahu, primul şef al guvernului israelian în exerciţiu care este inculpat, cerând „anchetarea anchetatorilor” care au desfăşurat investigaţiile împotriva lui.

De la Ierusalim, pe un ton răzbunător, el a denunţat în cadrul unei conferinţe de presă „false acuzaţii motivate de consideraţii politice” care vizează să-i provoace „căderea”. Însă, a dat el asigurări, „nu sunt gata să renunţ”.

Premierul este acuzat de corupție, crescând astfel incertitudinea cu privire la cine va conduce în cele din urmă o țară angajată în haosul politic după două alegeri neconcludente din acest an.

Procurorul general a anunțat decizia, prima de acest fel împotriva unui premier israelian, într-o declarație, spunând că acuzațiile includ luare de mită și fraudă.

Netanyahu, care a negat infracțiunile în trei cazuri de corupție, nu are nicio obligație legală de a demisiona după ce a fost acuzat, potrivit Reuters.

Netanyahu este acuzat că a acceptat cadouri în valoare de 264.000 de dolari, despre care procurorii spun că au inclus trabucuri și șampanie, de la bogați pentru a face favoruri privind presupuse oferte pentru o îmbunătățire a acoperirii ceiui mai mare ziar din Israel.


Accesează: