Netanyahu a declarat că, datorită muncii serviciilor de informații din Israel, numeroase atacuri teroriste au fost prevenite, potrivit The Jerusalem Post.

 

Înaltul demnitar din israelian s-a adresat marți ambasadorilor statelor membre NATO într-o conferință  care a avut loc la Hotelul Regele David din Ierusalim. Acesta a accentuat faptul că lumea este amenințată de grupuri sunite radicale, care erau conduse inițial de al-Qaeda, dar acum cele mai mari amenințări vin din partea așa-numitului Stat Islamic (ISIS) și din parte șiiților radicali, conduși de Iran.

„Când vorbim de ISIS, este important să înțelegem că Israel ajută Europa în două moduri fundamentale. Primul este că, prin serviciile noastre de informații, am oferit informații care au oprit zeci de atentate teroriste majore, multe dintre ele în țări europene. Unele dintre acestea puteau fi atacuri în masă, de tipul celor mai rele pe care le-ați avut pe teritoriul Europei sau chiar mai rele, pentru că implică aviația civilă. Israel a prevenit asta și a salvat, astfel, multe vieți europene”, a declarat premierul Netanyahu în fața ambasadorilor.

Prim-ministrul israelian nu a oferit mai multe detalii, dar a spus că informațiile obținute de statul său au fost vitale în trecut în procesul de prevenire al unor atentate teroriste în Europa.