Editura Evenimentul si Capital

NEREGULI GRAVE ÎN BUGETUL SRI. Există dovezi clare la Curtea de Conturi. DEZVĂLUIRI DE SENZAŢIE, etapă cu etapă, în ceea ce POATE FI LOVITURA DE PRESĂ a anului

SRI
Autor: | | 21 Comentarii | 6136 Vizualizari

Nereguli grave în bugetul SRI. Există dovezi clare la Curtea de Conturi. Dezvăluiri de senzaţie, etapă cu etapă, în ceea ce poate fi lovitura de presă a anului.

În contextul în care preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a certat cu şeful PSD, Liviu Dragnea, din cauza bugetului SRI, jurnalista Sorina Matei a dezvăluit pe blogul ce nereguli financiare grave există în contabilitatea Serviciului Român de Informaţii.

„Raportul public anual aferent anului 2014, realizat de Curtea de Conturi a României, arată căinstituţia condusă de Nicolae Văcăroiu a refuzat în decembrie 2015 să acorde certificatul de conformitate pe execuţia bugetară de 1,2 miliarde de lei din bani publici a Serviciului Român de Informaţii din anul 2014. (click raport oficial)

Astfel că instituţia condusă de directorul operativ Eduard Raul Hellvig a fost în 2015 singurul serviciu secret, parte componentă a sistemului de securitate şi siguranţă naţională, coordonat în plan strategic de CSAT şi controlat de Parlamentul României, care nu a trecut cu brio de controlul anual al inspectorilor Curţii de Conturi, în acelaşi timp, SIE, SPP şi STS obţinând certificatul de conformitate pentru anul 2014.

Raportul Curţii de Conturi referitor la execuţiile bugetare ale principalelor instituţii publice din România a fost publicat pe 4 Decembrie 2015 şi este, până în prezent, cel mai recent raport public disponibil privind verificările pe bugetul SRI. Exceptând anul 2014, din 2000 şi până în 2013, SRI a trecut de toate verificările anuale ale Curţii de Conturi.

În privinţa raportului public pe anul 2015, care verifică execuţia bugetară a anului 2015, surse coroborate susţin că acesta a fost finalizat de către auditorii publici ai Curţii de Conturi a României, urmează să fie trimis Parlamentului şi făcut public, şi este posibil ca pe execuţia bugetară a anului 2015, SRI să fi primit din partea Curţii de Conturi certificatul de conformitate, „aşa cum a primit, după mulţi ani, şi Ministerul Public”.

Având în vedere că interesul public este justificat, în baza legii 544/ 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Biroul de Presă al SRI a fost solicitat să pună la dispoziţie procesul verbal de constatare realizat de auditorii publici ai Curţii de Conturi pe execuţia bugetară a SRI pe anul 2014, a fost solicitat să precizeze care au fost măsurile luate de SRI în urma lipsei acordării certificatului de conformitate pe execuţia bugetară a anului 2014 şi exprimării „opiniei cu rezerve, cu paragraf de evidenţiere a anumitor aspecte” de către Curtea de Conturi, a fost solicitat să comunice dacă a primit certificat de confirmitate din partea Curţii de Conturi pe execuţia bugetară a anului 2015 şi să pună la dispoziţie public procesul verbal de constatare realizat de auditorii Curţii de Conturi pe execuţia bugetară a SRI pe anul 2015. Atunci când SRI va răspunde solicitării legale, răspunsul va fi publicat.

Planul DIABOLIC al Elenei Ceaușescu! Decretul pe care nu a mai apucat să-l dea a salvat MILIOANE de oameni

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI