Maria Vasilievici are 22 de ani și este cu 43 de ani mai tânără decât iubitul ei, Alexander Lukașenko (65 de ani), supranumit „ultimul dictator din Europa”.
Ea a reuşit să îi atragă atenţia preşedintelui belarus Alexander Lukaşenko, care s-a ocupat personal de cariera ei.

Recent, Maria Vasilevici, despre care lumea vorbeşte că ar fi chiar iubita preşedintelui, a reuşit să câştige un scaun de parlamentar în alegerile care au avut loc la 17 noiembrie.

Conform statisticilor, tânăra este cel mai tânăr parlamentar din istoria ţării şi este prima câştigătoare a unui titlu de Miss care în anul următor reuşeşte să facă un salt uriaş în viaţa politică.

Partidul preşedintelui Lukaşenko din care face parte Maria i-a permis acesteia să aibă o poziţie fermă în susţinerea drepturilor minorităţilor sexuale din Belarus. Asta în condiţiile în care această problemă este extrem de sensibilă în Belarus. Ea a obținut la alegerile din 17 noiembrie un mandat în Parlamentul țării. Nu și-a făcut campanie electorală și nici nu s-a întâlnit cu alegătorii.

Absolventă a Universită Economice de Stat din Minsk, Maria Vasilevici a fost decorată cu medalia de stat pentru contribuţii „semnificative“ în domeniul cultural. Cei 110 deputați aleși în cel mai recent scrutin legislativ din Belarus fac parte din partide care susțin regimul Lukașenko.

Maria Vasilevici a câștigat titlul de Miss în luna mai 2018, scrie click.ro.