Evenimentul Zilei > Horoscop > Nepoțica mea Angela și copiii autiști. Șlagărele României din timpul Războiului rece, pentru românii mei de pretutindeni. De unde să le descărcați │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Nepoțica mea Angela și copiii autiști. Șlagărele României din timpul Războiului rece, pentru românii mei de pretutindeni. De unde să le descărcați   │   Horoscopul lui Dom’ Profesor

Nepoțica mea Angela și copiii autiști. Șlagărele României din timpul Războiului rece, pentru românii mei de pretutindeni. De unde să le descărcați │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Angela mi-a cerut o listă de melodii vechi. Sergiu Malagamba - Cântecul șoferului, Dorina Drăghici și Nicu Stoenescu – Firicel de floare albastră, Gică Petrescu – București, București…, Gigi Marga – Doar băieții sunt de vină, Florin Bogardo – Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii, Margareta Pâslaru – Două rândunici, Angela Similea – Un albastru infinit, - vă spun eu de unde să le descărcați!

 

HOROSCOP  Pe 26 mai s-au născut John Wayne, Philip Michael Thomas, Lenny Kravitz, Edmond de Goncourt, Vintilă Corbul, Radu Păun, Stan Golestan, Aurel Popa.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ap. Carp şi Alfeu, din cei 70. Averchie şi Elena.

Iar nimic în "Kalendar".

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase din corespondența domniilor voastre. Cred că v-am mulțumit la toți, dar trebuie să precizez ceva, nu sunt singurul care se declară cavaler Jedi. Pe Pământ sunt 723.890 oameni, bărbați și femei, academicieni sau șomeri, care s-au declarat cavaleri Jedi. În scris, pe formularele anuale, de declarații de venit. La profesie, sau la convingeri religioase.

 

HOROSCOP  Am în State o finuță, nepoată de sânge și botezată de mine, la care țin mult. Să-i spunem Angela Hunter, o cheamă altfel, dar se supără dacă o laud. A ajuns în State când era mică, în primul an de liceu. Astăzi, după douăzeci de ani, nimeni dintre colegii ei nu pot să ghicească că nu este o americancă veche. Vorbește perfect, gândește în americană, dar nu a uitat un cuvânt din limba română. O fată deșteaptă și frumoasă, ca multe din neamul meu. A muncit mult, a făcut două module la Shenandoha University și la James Madison University. Psihologie și drept. Angela este de o frumusețe monumentală, este foarte înaltă, cred că are aproape 1,85, o madonă cu cârlionți campioană a statului la aikido și la limba spaniolă. A atras, ca un magnet, interesul autorităților. O fată serioasă, care nu poartă șlapi, în care poți avea maximă încredere, cetățeancă americană de când a implinit 21 de ani. Și mai este ceva. De la început, după studii, Angela a vrut să lucreze cu copiii autiști. Dacă nu știați, în State este o mare problemă, aproape 12% dintre copii sunt autiști. Nepoțica mea a revoluționat acordarea de asistență medicală acestor copii. Îi înțelegea, intra în mintea lor. Încet-încet, în săptămâni, copiii, văzând că sunt înțeleși, își extindeau modalitățile de comunicare. Să știți că copiii autiști sunt extraordinari, au o sensibilitate aparte, unii sunt chiar niște genii, dar sunt altfel.

 

Angela a intrat în atenția autorităților, ea lucra la o clinică particulară. A fost chemată la Washington. I s-a pus în față un contract cu de cinci ori veniturile ei anuale de pe atunci. Angela nu s-a schimbat la față, nu a ezitat, ci le-a înapoiat contractul, spunând că are un job care îi place pentru că face bine copiii. Funcționarul superior federal, procurorul statului, sau generalul din fața ei, așa se face, nu se divulgă angajatorul, a început să încerce să o convingă, spunând că acceptând postul care i se oferă poate ajuta milioane de copii și milioane de oameni, nu numai… Angela l-a întrerupt și a continuat fraza. Domnule, eu sunt specialista în psihologie, a spus ea, nu vindeți castraveți grădinarului!

 

Șeful a tăiat cifra salariului anual și a dublat suma. Nimeni nu refuză un salariu de zece ori mai mare! Nici Angela, dar a cerut un an de răgaz ca să pregătească pe ceilalți în metoda ei de socializare a copiilor autiști. Șeful i-a dat trei luni. Bun, metoda nu funcționează întotdeauna. Mi-a trimis un clip de pe camera de supraveghere în care ea, Angela, era bătută măr de o fetiță de vreo zece ani. Angela nu s-a ferit, nu a ripostat, doar și-a scos ochelarii de pe nas. Fetița, după vreo două minute în care dădea cu pumnișorii în Angela cea monumentală de i-a spart buza – brusc a început să plângă și s-a cuibărit în brațele Angelei. Nu reușea să se facă înțeleasă, de aci explozia de violență!

 

Clipul, pus pe netul lor medical, a atras atenția autorităților. De așa ceva aveau nevoie… de cineva care știe să intre în mintea ta și este dispus să facă sacrificii pentru asta!

 

HOROSCOP  Toate acestea s-au întâmplat acum câțiva ani. Acum vreo doi ani Angela mi-a spus pe Skype să-i fac o listă de melodii vechi, preferate, ea nu are așa ceva, i-a cerut șeful. Lista mea a fost, fără vreo ordine prestabilită: Sergiu Malagamba – Cântecul șoferului, Dorina Drăghici și Nicu Stoenescu – Firicel de floare albastră, Gică Petrescu – București, București…, Gigi Marga – Doar băieții sunt de vină, Florin Bogardo – Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii, Margareta Pâslaru – Două rândunici, Angela Similea – Un albastru infinit și încă trei melodii americane cu Johnny Cash, Andrews Sisters și Frank Sinatra. Trebuia să fie zece. Știam eu la ce le trebuie aceste preferințe muzicale, doar studiasem la Quantico.

 

Și am avut dreptate. Ieri noapte nepoțica mea mi-a spus că a fost aleasă pentru o promovare și că singurul item care a departajat-o de colegii ei, superpregătiți și supercompetenți, a fost… lista de melodii, care confirma atașamentul la tradiția ei, la diversitate, normalitate și armonie. Un om pe care te poți baza și care pote fi acceptat de alții ca șef. Nu am recomandat epic music, cu acest tip de muzică este o poveste lungă, numai cei pregătiți ar trebui să o asculte, altfel…

 

Mulți dintre domniile voastre m-au întrebat de unde să descarce sau să se uite pe net la ”The Saint”. Nu, nu am găsit Sfântul pe net! Eu am toate sezonale pe mai multe DVD-uri, cred că sunt vreo 25. Le-am primit de la un fan din Constanța, care poate face rost de orice și de un submarin atomic, dacă vă trebuie!

 

În schimb vă spun acum de unde puteți să descărcați toate melodiile, românești sau străine, în format mp3. Adresa este www.mp3juices.cc. Este un convertor de… orice, de pe Youtube, în format audio mp3. Este relativ ușor, intuitiv, dacă nu vă descurcați, eu sunt la [email protected].

 

Cu toate că îl pomenim pe The Duke, pe John Wayne, nu o să văd un film cu el, am primit curierul de la UE și este din ce în ce mai voluminos, după ce șobolanul britanic a părăsit corabia. Mulți mă întreabă, cât mai avem, ce ne rezervă viitorul. Spun și eu la fel ca și John Dee, marele astrolog, spadasin și matematician, primul 007, prins de Regina Elisabeta I pe coridoarele palatului: Doamnă, lăsați-mă să fac calculele!

 

Plouă ca la munte și este frumos și pace în pustnicia mea. Aș vrea să protejez, pe nesimțite și anonim, pe toți oamenii din lumea asta de răul dinafară și din ei, cum îi stă bine unui pustnic în rodaj, în lupta lui spirituală permanentă. Poate nu o să pot, dar o să încerc mereu, pentru că mâine este, cu siguranță, o altă zi!

 

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   După program stai mai mult in aer liber, plimbă-te! Poate o bicicletă, dar nici mersul pe jos nu-i de lepădat! Calmul tău se hrăneşte din aer şi liniște, dar și din foşnet de frunze. Domeniul sentimental este favorizat de conjunctură. Atenţie la vremea capricioasă! Ziua de astăzi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi ”. Ai mai toate planetele grele în aspecte bune, ceea ce înseamnă că vei avea un „feed back” pozitiv din partea anturajului, prietenilor şi… colegilor

 

TAUR  Astăzi ai unele probleme de comunicare, ţi se reproşează lucruri pe care nu le înţelegi. Ce vrei, nu poţi să placi la toată lumea, nimeni nu-i perfect! Zâmbeşti şi vezi-ţi de ale tale… Şi afacerile sunt bine aspectate, dar apare în continuare semnul acela de schimbare şi de redirecţionare spre o alta situaţie. Nu avea grijă, ai în continuare aceleași probleme, dar pe total mediul se schimbă. Nu uita că numai în dragoste sunt duşmani o dată pentru totdeauna. În politica şi afaceri alianţele şi duşmăniile se schimbă în funcţie de interesul momentului. De aceea există vorba „nu este nimic personal”!

 

GEMENI   Eşti, în acelaşi timp, un justițiar, dar şi un haiduc care fură inimi. Este bine că iei apărarea celor slabi, e bine că iubeşti! Azi încearcă să fii logic, să ajuți, ca să ai aliaţi loiali! După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. La serviciu, zi ideală pentru analize, întâlniri şi şedinţe pentru stabilirea unor noi direcţii de dezvoltare şi amplificarea celor vechi. Nu te enerva din lucruri mărunte cum ar fi incidentele casnice sau întîrzierile.

 

RAC   O zi de vineri calmă şi cuminte, cum nu ai mai avut de mult şi de aceea eşti tandru şi înţelept, iar norocul îţi surâde.  Speră că şi pentru tine viața are o felie de tort pusă la păstrare. Păstrează-ţi serenitatea şi buna dispoziţie. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, având impresia, pe undeva,  că eşti oglinda conştiinţei lor.   Este vineri, aşa că du-te, după program, la un film bun, în premieră! Pe timpuri, vinerea era ziua filmelor horror!

 

LEU   Eşti aproape umit de ziua de astăzi! Ai o formă de zile mari şi chiar şi serviciul îţi apare într-o lumină ceva mai favorabilă! Sunt mulţi cei care te plac, ba cineva, chiar, te iubeşte! Ziua de azi este numai bună pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi  foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  De mai multa vreme doreai un grad mai mare de libertate materiala pe care stelele te sprijina astăzi sa-l obtii prin harnicie si chiar cu puţin noroc.  

 

FECIOARĂ  Eşti oarecum dezamagit de ceea ce se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi, azi te hotărăşti  să fii mai vesel şi să încerci să îndrepţi lucrurile! Veşti bune de la rude şi prieteni. Astăzi este o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prieteni adevăraţi.

 

BALANŢĂ   Azi nu te obosi prea tare, oboseala cronică şi eforurile din ultimul timp încep să se vadă. Dar, reuşeşti să transmiţi celor din jur armonia care te caracterizeză ca supus al planetei Venus. Nu te băga în discuţii tensionate, pentru că ai altceva mai bun de făcut şi mai profitabil.Totusi, astazi poți avea de caştigat daca vei adauga si un zambet. Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine. Cu toate că este vineri, sfârșit de săptămână de lucru, eşti favorizat, mai ales în domeniile legate de familie şi cămin. Poţi realiza ceea ce ţi-ai propus de mai mult timp.

 

SCORPION    Realizezi că faci parte dintr-un plan, astrele incep să se uite mai atent la proiectele tale. Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ai tot ce îţi trebuie ca să reuşeşti, iar ziua este favorabilă. Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane potenţial ostile, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale.

 

SĂGETĂTOR    Parcă-parcă ceva se întâmplă, ai o revelaţie! Ca și cum ai înţelege ceva ce îţi era interzis până în acest moment. E de bine, procesul de spiritualizare aduce pace sufletească şi echilibru! Nimic nu te întristeză azi si esti convins ca meriti mai mult. Poate că da, poate că nu, dar nu te astepta la minuni. Primeşti veşti, unele bune, despre proiectele tale pe termen lung, dar altele te fac să schimbi nişte planuri. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! Îţi faci planuri de vacanţă de vară. Un umanism naiv si bunatatea caracteristice zodiei te fac vulnerabil la santajul sentimental paracticat de una dintre realatiile tale.

 

CAPRICORN      Cu toate că eşti perfecţionist şi bine intenţionat, parcă azi nu ţi-ai rupe oasele pentru alţii, mai ales că ştii că sunt pui de lele. Zâmbeşte, pupă-i în bot şi papă tot, vorba din popor! Experienta este suma greselilor care dor cel mai mult. In dragoste este bine sa-ti recunosti greselile, mai ales pe cele neimportante! Rasfatul propriu nu te ocoleste in ziua de azi. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile în suspensie. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

 

VĂRSĂTOR   Ziua îţi aduce posibile răspunsuri, posibili colaboratori şi o promisiune de mai bine. Efortul este mare, dar rămâne speranţa. Relaxează-te, altfel poți avea probleme cu oboseala cronică! Azi trebuie sa zâmbeşti şi să-ti pastrezi calmul, mai ales daca auzi si vezi lucruri neplăcute; mănâncă alimente naturale si evită dulciurile industriale. In urma unei analize cinstite şi atente trebuie sa lasi deoparte problemele care nu sunt ale tale si sa te concentrezi pe propriile interese, pe interesele familiei tale. La serviciu, la muncă, unde îţi petrecţi dimineţile şi uneori toată ziua, te bucuri de o eficienţă mărită, aşa că profită şi rezolvă, finalizează, termină proiectele, lucrările mai dificile.

 

PEŞTI   Nu cumpăra nimic important, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Un aspect negativ din a doua casă, a banilor şi proprietăţilor, te poate face să pierzi bani, dacă nu eşti atent şi prudent! Proiectele tale de viitor suferă de un defect major – se bazeaza mai mult pe întamplare decat pe planificarea abila a fortele proprii! Pe de altă parte zodia ta este zodia lucrului bine făcut, solid. Ai idei grozave, strălucitoare chiar, dar nu le pui în aplicare. Un parteneriat cu o „zodie analitică”, semnele de pământ, de exemplu, nu ar fi o idee prea rea. Tu ai fi cu ideile, iar partenerul cu detaliul!