Întreprinderile Disney au fost nevoite să-și suspende temporar activitățile: parcurile sunt închise, turnările filmelor sunt întrerupte, iar lansarea celor terminate a fost amânată, deoarece cinematografele sunt închise.

Abigail Disney, nepoata fratelui lui Walt Disney, Roy, a reacționat dur față de decizia de a opri plățile a peste o sută de mii de lucrători, în timp ce compania continuă să verse milioane de dolari în conturile conducătorilor ei. „What the actual fuck?” a scris ea pe Twitter.

Femeia spune că a încercat o vreme să își păstreze opinia pentru ea: „Am considerat că este momentul pentru liniște și reconciliere”, a scris ea, adăugând:

„Dar simt că se creează o tendință. Disney încetează să plătească 100.000 de angajați, adică aproximativ jumătate din personalul său, și în același timp protejează sistemele de prime pentru conducere, iar pentru iulie este prevăzută plata a 1,5 miliarde de dolari în dividende.”

Într-o serie de mesaje incendiare pe Twitter, nepoata lui Disney a criticat sumele excesive plătite cadrelor de conducere ale companiei, reproșând companiei că nu se ocupă de angajații săi, în timp ce patronii „primesc sume exorbitante de ani de zile”.

Abigail a dezvăluit că fostul CEO al Disney, Bob Iger, care a demisionat din funcție în februarie, dar care a rămas președinte executiv al companiei, a câștigat 47.525.560 de dolari anul trecut, adică de 911 ori salariul mediu al angajaților din prima linie.

„Cine poate fi de acord cu așa ceva?”, a întrebat Abigail, care i-a cerut noului CEO, Bob Chapek, și lui Bon Iger să își reconsidere veniturile și să cedeze o parte compeniei.

„Disney se confruntă cu un an dificil, dar acest lucru nu înseamnă permisiunea pentru conducători să-și continue jaful”, a spus nepoata lui Disney.

Chapek a decis să-și reducă salariul cu 50%, iar Iger a declarat că renunță la el cu totul. Dar nici unul nu a renunțat la bonusuri, care reprezintă partea cea mai grasă a veniturilor.