Evenimentul Zilei > Monden > Nepoata lui Dan Spătaru, pe urmele bunicului. Cântă numai live şi, în plus, creează rochii de seară
Nepoata lui Dan Spătaru, pe urmele bunicului. Cântă numai live şi, în plus, creează rochii de seară

Nepoata lui Dan Spătaru, pe urmele bunicului. Cântă numai live şi, în plus, creează rochii de seară

Maria, nepoata lui Dan Spătaru, are 10 ani, dar de la vârsta de 3 ani cântă melodiile bunicului său, inegalabilul artist Dan Spătaru.

 Pe 2 octombrie, Dan Spătaru ar fi împlinit 76 de ani, dacă un stop cardiac nu i-ar fi oprit inima. Dar melodiile sale sunt duse mai departe de Măriuca, aşa cum o alintă familia. Nepoata marelui artist este o fetiţă foarte talentată. Îi place muzica bunicului său şi vrea să devină designer vestimentar. „Atunci când este pe scenă, Maria cântă numai live! Refuză să dea din buze”, a povestit Sidonia Spătaru, bunica sa. „Este exact ca Dan, nici el nu accepta să cânte decât live”.

Zilele acestea se desfăşoară la Medgidia cea de a X-a ediţie a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Dan Spătaru”, iar Măriuca va fi prezentă pe scenă cu melodiile „În rândul patru, banca de la geam” şi „O sută de stele”.„Cântă pentru bunicul ei. Îl iubeşte foarte mult”, ne-a mai spus Sidonia Spătaru.

În vară, Măriuca a fost prezentă la Festivalul de Muzică Românească de la Nürnberg, Germania. A cântat două piese în limba engleză şi două româneşti. Acolo, la Nürnberg, cânta şi Dan Spătaru, care nu lipsea niciodată.

Măriuca este foarte serioasă. „De un an face canto cu Crina Mardare şi mergem din ce în ce mai bine”, ne spune bunica. „Cealaltă pasiune a sa este la fel de mare: îi place să creeze rochii, ţinute de seară, face tot felul de combinaţii şi vine şi ni le arată”, îşi laudă Sidonia Spătaru frumoasa nepoată.