Cota de popularitate a coaliției de guvernare dintre Creștin-Democrați și Creștin-Sociali a Angelei Merkel a atins cel mai de jos nivel, din 2002 încoace. Un sondaj publicat în ediția de duminică a Bild arată că majoritatea condusă de „Mutti” sau „Mama Refugiaților”, cum a mai fost poreclită cancelara Germaniei a ajuns la 34%.

Partidul Social Democrat a scăzut și el până la 24%.

Pe de altă parte, partidul anti-imigrație Alternativa pentru Germania a ajuns la un nivel record de 12%.

Îngrijorătoare pentru Merkel este mai ales CONTINUITATEA prăbușirii, pe care nu reușește să o stopeze. Cu doar două săptămâni în urmă, alianța sa avea 37%. Așadar, o cădere de trei procente în 14 zile!

În fața acestei căderi căreia nu i se vede capătul, lidera de la Berlin începe să dea semne de panică. Ea a anunțat sâmbătă că, după ce războiul din Siria se va încheia și după ce ISIS va fi înfrântă, imigranții trebuie să se reîntoarcă în țările de unde au venit.

Cu o zi înainte, un alt sondaj, publicat de revista Focus arăta că 40% dintre germani cred că șefa executivului de la Berlin ar trebui să demisioneze, ca urmare a politicii sale față de imigranți.

Angela Merkel a încurajat imigrația masivă, atât la nivelul UE cât și al țării sale: Germania a primit anul trecut 1,1 milioane de solicitări de azil.