Nemţii au uitat de cinste şi de onoare

Nemţii au uitat de cinste şi de onoare

Borussia Dortmund s-a dedat la un blat ordinar ca s-o elimine pe Olympiakos Pireu.

Onoarea a dispărut şi din Liga Campionilor la fotbal. În meciurile de marţi seară din Grupa F a celei mai importante competiţii europene intercluburi s-au jucat două partide care au amintit de celebrele "reciprocităţi" din "epoca de aur" a "Cooperativei" în defuncta Divizie A.

Borussia a renunţat la lupta pentru Liga Europa

Olympiakos Pireu a învins-o neaşteptat de uşor pe Arsenal Londra, cu scorul de 3-1. Spectacolul degradant l-a oferit însă- Borussia Dortmund, campioana Germaniei, care s-a predat fără ruşine în faţa francezilor de la Olympique Marseille, permiţându- le să întoarcă "surprinzător" scorul în ultimele minute ale meciului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Borussia avea nevoie de o victorie cu 4-0, pentru a spera la o calificare în primăvara Ligii Europa. Jocul a început perfect pentru nemţi, care conduceau cu 2-0 după circa o jumătate de oră. Golul lui Remy din prelungirile primei părţi a tăiat elanul formaţiei din Bundesliga.

Două goluri în doar trei minute pentru oaspeţi

După pauză, Borussia a mai încercat să-şi mărească avantajul, dar, în ultimele minute, când calificarea era compromisă, a început "show-ul". Fundaşii Borussiei au fugit din calea adversarilor la fiecare acţiune ofensivă şi, drept consecinţă, francezii au înscris două goluri în trei minute, trimiţânu-i pe cei de la Olympiakos pe locul trei, care asigură doar un loc în primăvara Ligii Europa. Presa elenă a luat foc după acest blat jenant. "Merkozizaţi la fotbal", a titrat Goal News, care a făcut un joc de cuvinte din numele de familie al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, şi cel al preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy.

"Jenant", a titrat Sport Day, care a mai notat că: "Axa francogermană e din nou în acţiune. De data aceasta, pentru a o trimite pe Olympiakos în Europa League".

Lui Valbuena i se spune "Euro-Millions"

Elenii au mers şi mai departe şi au acuzat un complot politic, mai ales că Germania şi Franţa au fost ţările cu care Grecia a avut cele mai mari "meciuri" din cauza crizei economice. Pe străzile din Atena au apărut, în timpul protestelor împotriva măsurilor de austeritate impuse de Uniuniea Europeană, afişe cu Angela Merkel îmbrăcată în uniforma purtată pe vremuri de nazişti. Cancelarul Germaniei avea pictată pe braţ o zvastică încadrată de stelele de pe steagul Uniunii Europene.

Mathieu Valbuena, omul care a dus-o pe OM în primăvara Ligii cu un gol superb, şi-a căpătat o nouă poreclă. "Să fiu al dracu', ne-a adus euro-milioanele. Îi putem spune de-acum «Euro- Millions», pentru că de fiecare dată reuşeşte să obţină potul cel mare", a spus, încântat, atacantul francez Loic Remy, după teminarea meciului de la Dortmund.

INCREDIBIL

"Luce" a lăudat arbitrajul lui Haţegan

Mircea Lucescu a găsit, în sfârşit, cuvinte de laudă pentru "fluieraşi". S-a întâmplat la finalul jocului APOEL Nicosia - Şahtior Doneţk, scor 0-2. Arbitrii au fost români, brigada fiind condusă de "centralul" Ovidiu Haţegan. "S-a văzut că, atunci când arbitrii îşi fac treaba, Şahtior joacă fotbal", a spus "Il Luce", după ultimul meci din grupele Ligii. Ovidiu Haţegan le-a acordat un penalty "minerilor", pe care Luiz Adriano l-a ratat în minutul 12. Ucrainenii au terminat grupa pe ultimul loc, deşi erau mari favoriţi la calificare.

Minunea de la Nicosia

APOEL Nicosia este marea revelaţie a acestui sezon al Ligii Campionilor, reuşind o calificare în premieră în primăvara europeană, deşi are un buget de numai 10 milioane de euro. Mircea Lucescu i-a lăudat pe ciprioţi: "Îi felicit pe cei de la APOEL. Voi fi fanul lor în fazele următoare. Faptul că am avut 50 de şuturi la poarta câştigătoarei grupei spune multe". Zenit a scos-o din LC pe FC Porto, deţinătoarea Ligii Europa. Click pe imagine pentru a mări