Nelu Tătaru a făcut anunțul: conducere militară într-un nou spital județean

Nelu Tătaru a făcut anunțul: conducere militară într-un nou spital județean

Va fi militărie la spitalul din Focșani. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat diminică dimineață că, și în Spitalul Județean Vrancea sunt șanse foarte mari să fie numită o conducere militară.

Situația de la Spitalul Județean Vrancea e gravă. Potrivit ministrului Sănătății, managerul spitalului, infectat cu coronavirus, a plecat „cu toată documentația”, iar cadre medicale infectate au fost lăsate să plece acasă.

”Focșaniul este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitară extinsă. Dacă e să ne raportăm la tot orașul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliție, la nivelul Spitalului Județean managerul este confirmat pozitiv, a și plecat din spital - că a plecat cu toată documentația și ce mai avea prin birou este o problemă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

Luni, ministrul se va afla la Focșani, unde sunt cazuri de cadre medicale infectate ce au fost trimise acasă deși, în acest moment, în România, toate cazurile de COVID 19 se tratează în spitale, fără să existe dispense.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mâine vom fi la Focșani și ne gândim după evaluarea locală la un manager militar, am vorbit și cu domnul ministru al Apărării. Vom duce și la Focșani, cred, o conducere militară”, a mai declarat Tătaru, pentru aceeași sursă. Acesta a mai menționat că ia în calcul și unele demiteri și sancțiuni ”care se impun”.

„Situația poate fi rezolvată printr-o analiză drastică. (...) În acest moment, la noi în țară, pacienții bolnavi sunt internați în spital, ei trebuie să fie supravegheați, nu-i putem lăsa în comunitate”, a mai spus ministrul Sănătății, la Digi24. Nelu Tătaru a mai spus că sunt mai multe propuneri luate în calcul de Ministerul Sănătății pentru a fi incluse în următoarele ordonanțe militare, fără să dea însă detalii.