Evenimentul Zilei > Actualitate > Negoiță vrea să o vândă pe Dinamo în rate
Negoiță vrea să o vândă pe Dinamo în rate

Negoiță vrea să o vândă pe Dinamo în rate

Finanțatorul „roș-albilor” negociază cu Mircea Rednic și vrea să scape de echipa din Ștefan cel Mare. Prețul cerut este de 6 milioane de euro, iar omul de afaceri ar accepta și rate anuale de 1 milion de euro.

Ionuț Negoiță, finanțatorul echipei Dinamo, a încercat să-și vândă acțiunile în ultimii doi ani.

Dincolo de discuții de principiu, omul de afaceri nu a reușit să concretizeze afacerea și a rămas patronul unei grupări pe care a ținut-o la minima supraviețuire.

Vrea să atragă o bancă din Belgia

„Roș-albii” au ratat pentru al doilea sezon consecutiv calificarea în play-off, jucătorii au cote de piață foarte scăzute și afacerea merge în pierdere. Negoiță discută în aceaste zile cu antrenorul Mircea Rednic, cel care este dispus să investească în Ștefan cel Mare.

Nu singur, ci împreună cu sponsori, după cum anunță „Gazeta Sporturilor”. Rednic discută cu reprezentanții Belfius Bank, instituție financiară care în trecut a sponsorizato pe FC Bruges. Tehnicianul de la Dinamo mai are câteva variante la dispoziție, pentru a primi ajutor financiar.

Vrea să încaseze 6 milioane de euro

Este vorba despre oameni de afaceri interesați să investească în fotbal. Negoiță deține 93% din clubul de fotbal Dinamo și vrea să vândă 80% din acțiuni, rămânând totuși acționar minoritar. Ca scape mai repede de club, Negoiță cere 6 milioane de euro și acceptă să primească banii și în rate, pe o perioadă de 5-6 ani.

Antrenorul care a credita echipa

De la revenirea în „Groapă”, Rednic s-a implicat financiar la Dinamo. A împrumutat clubul cu 200.000 de euro, apoi a mai dat 100.000 de euro. De asemenea, fostul internațional a plătit din propriul buzunar mai multe prime către jucători.

Situația clubului Dinamo este încurcată. Brandul este în proprietatea lui Nicolae Badea, fost președinte al Consiliului de Administrație Dinamo. Omul de afaceri finanțează echipa din liga a IV-a, ASC FC Dinamo. Atunci când i-a cedat clubul lui Ionuț Negoiță, Badea i-a dat și dreptul de folosință a palmaresului pe o perioadă nedeterminată.

Proprietarul unui coafor, patronul din acte

Și la Dinamo există un acționar-paravan. Se numește George Drăghia și deține un coafor la hotelul RIN, deținut de Ionuț și Robert Neoiță. Situația seamănă cu cea de la FCSB, acolo unde Gigi Becali l-a băgat la înaintare pe nepotul său, Vasile Geambazi, anunțând la vremea respectivă că el nu se mai implică la gruparea „roșalbastră”. Ulterior s-a răzgândit.

„Vasi Geambazi face ce vrea la echipa mică, poate nici acolo, că intervin eu dacă lucrurile nu merg cum trebuie. El nu decide nimic la echipa mare. Nu are nici măcar 1% implicare”, anunța Gigi Becali anul trecut, în primăvară. În toamnă, Becali și Geambazi s-au certat, iar ultimul a renunțat la acțiunile de la FCSB.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: