Evenimentul Zilei > Justitie > Necazul complicilor deputatului Ursărescu: “S-a plătit numai … taxă de şmecherie, noi am luat-o la …”
Necazul complicilor deputatului Ursărescu: “S-a plătit numai … taxă de şmecherie, noi am luat-o la …”

Necazul complicilor deputatului Ursărescu: “S-a plătit numai … taxă de şmecherie, noi am luat-o la …”

Deputatul Dorinel Ursărescu, trimis vineri în judecată de DNA într-un dosar privind evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost interceptat în timp ce se interesa de modul în care se derulează afacerile ilegale, potrivit informaţiilor din rechizitoriul întocmit de procurori.

"Faptul că inculpatul Ursărescu Dorinel cunoştea detaliile afacerii derulate de inculpatul Crăciun Marius şi era direct interesat de evoluţia acesteia rezultă atât din declaraţiile martorilor Varga Florin-Irinel şi Varga Cosmin, a inculpatului Crăciun Marius, cât şi din conţinutul convorbirilor telefonice purtate între cei doi inculpaţi", se arată în rechizitoriu.

Într-o discuţie telefonică din 10 decembrie 2012, Ursărescu l-a întrebat pe Marius Crăciun dacă a demarat afacerea, iar acesta i-a comunicat că nu a început comercializarea, întrucât nu a obţinut încă autorizaţia de destinatar înregistrat pentru SC Focus Petroil SRL.

Ursărescu: Da'…tu treaba ai început-o?
Crăciun: Nu, nu, nu!
Ursărescu: Hm! Că mie mi-a zis …(neinteligibil-n.n.)…că ai început.
Crăciun: Cine?
Ursărescu: …(neinteligibil-n.n.)…
Crăciun: Bă! Da' eşti nebun la cap? Ce ai?
Ursărescu: Îhî!
Crăciun: Da' tu pe cine crezi? Pe mine sau pe altul? Da' du-te şi vezi că încă nici nu-i dată!
Ursărescu: Da! Da, da, da, da!
Crăciun: Încă nici nu-i dată!
Ursărescu: Aha! Bine!
Crăciun: Vorbim mâine atunci, dacă e!
Ursărescu: Bine! Bine!
Crăciun: Bine tată! Hai, pa, pa!
Ursărescu: Pa!.

DNA arată că în schimbul acestei protecţii, asigurată pe diferite paliere, de către inculpaţii Ursărescu Dorinel, Grosu Valentin şi Andrei Răzvan, inculpatul Crăciun Marius a promis şi/sau a remis direct sau indirect sume de bani, sus’in procurorii DNA.

  • Aceste sume de bani erau sau urmau a fi asigurate din profitul realizat de SC Focus Petroteil SRL, însă gruparea condusă de inculpatul Crăciun Marius nu a obţinut din evaziunea fiscală comisă sumele importante de bani previzionate, motiv pentru care, spre sfârşitul perioadei în care au derulat operaţiunile comeciale, între liderii grupării au existat discuţii având ca obiect lipsa unui profit personal semnificativ în condiţiile în care banii fuseseră folosiţi pentru derularea afacerii şi plata persoanelor care asigurau protecţia

Florin -Irinel Varga: Eu am înţeles Gogule, eu te cred pe tine, dar crede … crede-mă şi tu pe mine la mom … Ştii că până în momentul de faţă …

Marius Crăciun:  Da …

Florin -Irinel Varga: S-a plătit numai … taxă de şmecherie, noi am luat-o la …[foloseşte un cuvânt vulgar – n.n.]…

Marius Crăciun:  Da.

Florin -Irinel Varga: Şi dacă o mai luăm la …[foloseşte un cuvânt vulgar – n.n.]…şi cu ce-i acolo, o luăm la …[foloseşte un cuvânt vulgar – n.n.]…de tot. Şi cât mai are, până se termină sau … o săptămână-două?

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe deputatul Dorinel Ursărescu, fost preşedinte al filialei PNL Neamţ, pentru favorizarea unei grupări evazioniste. El este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid.

Complicii

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Valentin Grosu, la data faptelor director al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău, Răzvan Andrei, la data faptelor inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile şi supraveghere produse accizabile – Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale din Autoritatea Naţională a Vămilor, ambii pentru trafic de influenţă, dar şi Marius Crăciun, arestat în altă cauză, pentru cumpărare de influenţă şi instigare la folosirea influenţei politice.

DNA precizează că, în perioada octombrie 2011 – aprilie 2013, Marius Crăciun a iniţiat un grup infracţional organizat cu scopul de a săvârşi infracţiuni de evaziune fiscală prin derularea unor ample operaţiuni de achiziţii intracomunitare de combustibili şi comercializarea acestora pe piaţa internă, fără plata TVA şi a accizelor datorate bugetului de stat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: