Cuțitele sunt deja ascuțite, limbile dezlegate și pumnii pregătiți. Aparatele de partid au pornit morișca acțiunilor electorale. Unele împroașcă de-a dreptul, amintindu-mi de ventilatorul lui Mircea Badea …sau Ciutacu, că nu mai știu exact. ”Știrile” astea se dovedesc, până la urmă, mincinoase, așa cum a fost cea cu ”Monica Macovei, cercetată de DIICOT”, difuzată de Antena lui Gâdea. Tot atât de mincinoase sunt și jelaniile către Victor Ponta privind consecințele confiscării de către stat a sediului Antenei 3 (situat pe șos. București-Ploiești) de către justiția care le-a condamnat patronul la pușcărie. Deplorabilă declarația de susținere a premierului, care se teme de un linșaj mediatic în campanie.

Vedetele postului dezinformează pe toată lumea atunci când spun că măsura luată de instanță vizează libertatea lor de exprimare și, prin aceasta, aruncarea lor în stradă, cu imposibilitatea de a mai emite. Lucrurile sunt simple. Judecătorii Curții de Apel București au dispus recuperarea prejudiciului cauzat de Dan Voiculescu și îi execută proprietățile. Inclusiv sediul în care e chiriaș postul Antena 3. Mihai Gâdea și vedetele lui omit să spună telespectatorilor că schimbarea proprietarului nu înseamnă confiscarea televiziunii şi evacuarea chiriaşilor. Nu spun nici că legea CNA are trasate clar situațiile în care un post pierde dreptul de a emite, înlocuirea proprietarului Voiculescu cu statul român nefiind printre ele. La fel nu spun că și Constituția le apără dreptul la exprimare și că, licența de emisie fiind în regulă, niciun jurnalist din Antena 3 nu are a se teme că postului i se va pune lacăt pe ușă. Victor Ponta știe și el bine toate acestea, așa că n-a făcut altceva decât să puncteze electoral –”Antena 3 va fi mereu aici” – că doar nu-l durea gura și nu i s-ar fi împăienjenit ochii la zâmbetul condescendent al moderatorului pastor .

Când nu minte, Antena lui Gâdea manipulează cum îi convine sau gafează din neștiință. Așa a aruncat pe piață, joia trecută, știrea cu Iohannis care ”stă într-un apartament luxos, de 240 mp, din Primăverii, pus la dispoziție de un apropiat al lui Traian Băsescu”. Apropiatul era, de fapt, patronul firmei auto Bavaria, fără nicio legătură cu președintele, dar sponsor și prieten al lui Klaus Iohannis. EVZ nu a preluat știrea în acea zi, urmând ca reporterii să verifice cât adevăr conține. Ce au aflat, citiți în ziarul de azi.

Gâdea a crezut că prin atacul dur la Iohannis îi face un serviciu candidatului Victor Ponta. Doar că lucrurile par a sta altfel între liderul PNL și cel al PSD, după cum ne-a comunicat, sâmbătă, Marian Petrache, vicepreședintele liberalilor și numărul 2 în partidul care-l vrea președinte pe Klaus Iohannis. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Gândul, Petrache, care e și coordonatorul campaniei electorale, spune că între ”produsul vandabil” care este Klaus Iohannis și Victor Ponta va exista ”sută la sută o coabitare”. Ne lasă să înțelegem și că negocierile s-au purtat până acolo încât liberalii sunt dispuși să nu intre imediat la guvernare, în cazul unei victorii. Despre preluarea guvernării de către ACL, Petrache răspunde: ”PNL va prelua guvernarea când va fi pregătit de guvernare, atunci când va avea un program de guvernare şi un cabinet care să fie în stare să preia guvernarea”. 

Deci, cum stăm cu campania asta electorală?! Antena 3 ar putea anunța fie că liderul PNL, Marian Petrache, a înnebunit subit, fie că, dacă Ponta și Iohannis ajung în turul 2, USL se reface: Ponta-președinte și Iohannis-premier sau viceversa.

Vă amintiți? ”Vicever-saaa” – ce frumos o spunea Birlic în filmul ”Două loturi”! L-ar fi  înnebunit și pe Caragiale.