Arafat a lansat un nou avertisment dur, după ce au apărut semnale că românii au început deja „relaxarea” normelor de protecție în fața virusului.

Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte. Sunt măsuri care vor afecta economia, pentru a fi redeschise anumite domenii, dar nu se face totul peste noapte.

Sunt lucruri care se analizează, vor fi implementate gradual aceste măsuri, măsurile de distanţare, igienă şi protecţia căilor respiratorii, să protejezi pe alţii, mai ales, purtând o mască, astea vor fi, probabil, parte din viaţa noastră.

Masca, încet-încet, va deveni un accesoriu necesar în unele zone, spaţii publice, spaţii închise, nu neapărat când te duci pe stradă şi eşti singur.

Vom începe să convieţuim cu virusul şi va mai dura o perioadă până când vom începe să revenim la statusul de normalitate care a fost înainte şi de aici, totul depinde de populaţie. (…)

La momentul în care încep măsurile de relaxare responsabilitatea este mai mare de partea populaţiei. Repet, este muncă de echipă, nu poate să vină rolul numai din partea autorităţilor, este şi rolul populaţiei care trebuie să respecte nişte reguli”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.