Evenimentul Zilei > Monden > Ne întoarcem în timp cu 30 de ani. Ce se întâmplă de Crăciun în România
Ne întoarcem în timp cu 30 de ani. Ce se întâmplă de Crăciun în România

Ne întoarcem în timp cu 30 de ani. Ce se întâmplă de Crăciun în România

De sărbători, patru documentare și un concert, de Crăciun la B1 TV

Patru documentare și un concert. Acestea sunt surprizele pe care le oferă telespectatorilor, postul B1 TV, în perioada de Crăciun. Fimele documentare vor fi difuzate în prime time, începând cu data de 24 decembrie și până pe 26 decembrie.

Postul TV va difuza în Ajunul Crăciunului și în seara de Craciun, filmul documentar „Crăciunul în anii 80 și „Crăciunul în anii 90”, care are ca temă filmele și trupele muzicale la modă, în acea perioadă, dar și „gadgeturile” walkman sau camera video, potrivit paginademedia.ro

În ajunul Crăciunului, telespectatorii B1 TV vor putea urmări și un concert al cvartetului Îl Divo, format din elvețianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Mărín, francezul Sébastien Izambard și americanul David Miller.

Oferta de programe de Crăciun a B1 TV

Marți, 24 decembrie și miercuri, 25 decembrie, începând cu ora 21.00, vor putea fi vizionate documentarele ” Crăciunul în anii 80″ și ” Crăciunul în anii 90″, care prezintă atmosfera sărbătorilor în anii 80 și 90, începând cu filmele și formațiile muzicale care erau la modă, noile tehnologii (walkman-ul, camera video) până la cele mai importante evenimentele ale perioadei.

Marți, începând cu ora 22.00, va fi difuzat un concert al cvartetului Il Divo, alcătuit din elvețianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Marín, francezul Sébastien Izambard și americanul David Miller. Cvartetul Grupul a avut un mare succes internațional, vânzând 26 milioane de discuri în toată lumea, interpretând cântece în limbile spaniolă, italiană, franceză, engleză, portugheză.

„Trump versus China”

Miercuri, 25 decembrie, începând cu ora 22, va fi difuzat documentarul ” Trump versus China”, care prezintă războiul economic dintre Statele Unite și China. Donald Trump a hotărât, în anul 2018, impunerea unor taxe pentru bunurile importate din China, în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Documentarul relatează consecințele acestei decizii, atât în SUA, cât și în China, dar și care sunt aspectele nevăzute ale războiului economic. Filmul a avut premiera în Statele Unite în vara anului 2019.

Joi, 25 decembrie, începând cu ora 21.00, va fi prezentat documentarul „Prințul moștenitor al Arabiei Saudite „, care este o anchetă complexă despre modul în care Mohammad bin Salman, prințul moștenitor, a luat puterea în țara sa. Prințul este o persoană carismatică, apreciat ani de zile în cancelariile străine pentru reformele sociale pe care le-a făcut în Arabia Saudită, dar și pentru deschiderea economiei și turismului. Lucrurile mai puțin știute despre acest lider privesc asasinarea unui jurnalist apropiat și fidel, Jamal Khashoggi, violențe, răpiri, sechestrări, care sunt prezentate în filmul documentar