Sute de persoane s-au adunat în fața Muzeului American de Istorie Naturală din New York pentru a proteja statuia lui Teddy Roosevelt, cel de-al 26-lea președinte al Statelor Unite, Tinerii au  lansat un apel pentru apărarea tuturor monumentelor naționale

“Nu veți putea niciodată să vă construiți un viitor mai bun dacă ne ștergeți trecutul. Asta se întâmplă numai în regimuri tiranice ”, a declarat pentru Fox News președintele New York Republican Club, Gavin Wax. „Nu am auzit niciodată de o societate liberă care vrea să-și elimine trecutul”. Wax spune că este vorba despre mult mai mult decât statuia lui Roosevelt sau oricare dintre statuile care au fost dărâmate sau batjocorite de protestatari.

„Încearcă să judece oamenii, oamenii premoderni, după standardele de moralitate postmoderne. Folosind o asemenea măsură nu vom mai avea viitor, deoarece va trebui să dezavuăm întreaga istorie umană”, a spus Wax. „Trebuie să te uiți la ceea ce au făcut bun oamenii. Nimeni nu este perfect. Nimeni nu este sfânt. Și ați putea găsi unele defecte, în special la oamenii din trecut. Dar asta nu ar trebui să fie o scuză pentru a șterge totuil, trebuie să învățăm din trecut”, relatează Fox News.


Rinocerii. Se pregătesc funii și târnăcoape pentru statuile președinților SUA

Black Lives Matter, întemeiat pe o minciună. Locul unde „viețile negre” nu contează


Muzeul nu a dorit să facă niciun comentariu, dar pe 21 iunie a postat un comunicat de presă pe site-ul său web cerând  eliminarea statuii. „Statuia a fost mult timp controversată din cauza compoziției ierarhice care plasează un personaj călare și pe ceilalți mergând în jurul lui”. Istoria spune că Teddy Roosevelt a fost cu adevărat un progresist. A înființat un cabinet format din consilieri afro-americani, lucru pe care niciun alt președinte nu l-a mai repetat până la vărul său, Franklin Delano Roosvelt, care a luat o decizie similară în timpul Marii Depresiuni pentru a încerca să ajute comunitatea afro-americană.