Evenimentul Zilei > Sport > Ne facem de râs la Euro 2020 și cu stadioanele. Care este întârzierea
Ne facem de râs la Euro 2020 și cu stadioanele. Care este întârzierea

Ne facem de râs la Euro 2020 și cu stadioanele. Care este întârzierea

Ionuț Stroe, ministrul Sportului a declarat în urma vizitei efectuate luni alături de premierul Ludovic Orban pe stadioanele bucureștene aflate în reconstrucție că „nu suntem gata pentru Euro 2020”.

Mai multe stadioane din Capitală ar trebui să fie gata anul viitor, pentru Euro 2020, stadiul lucrărilor nefiind unul mulțumitor. Stroe a afirmat că nu își explică de ce guvernele precedente au dat ordinul de începere a lucrărilor la stadioane cu o întârziere de trei, patru ani.

„O situație dificilă pentru că mi-ar fi plăcut ca cu câteva luni înainte de acest eveniment să fim gata. Din păcate nu suntem. În momentul de față ne găsim într-un stadiu avansat și se lucrează accelerat. Treaba noastră e să monitorizăm la sânge tot ce se întâmplă pe ce aceste stadioane și să intervenim pentru a evita sincope în organizarea stadionului. Nu ne permitem niciun fel de întârziere pentru că e un eveniment extrem de important pentru intreg poporul”, spune ministrul Sportului, la Digi24.

„65% este stadiul actual la stadionul Ghencea, 27% la cel de la Arcul de Triumf. Acestea sunt pentru antrenament. Meciurile oficiale vor fi găzduite de Arena Națională, cele patru meciuri.

Latura financiară este asigurată, nu există probleme privind finanțarea. E o problemă care ține de timp, de modul cum au înțeles guvernele precedente a prioritiza aceste lucrări. Știam din 2013 că vom organiza acest turneu la București. Hai să fim indulgenți, 2014.

Raportându-ne la perioada trecută, gândiți-vă că până în momentul ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor au trecut între trei și patru ani, lucru, din punctul meu de vedere, inexplicabil”, adaugă Ionuț Stroe, ministrul Sportului.