Mai multe stadioane din Capitală ar trebui să fie gata anul viitor, pentru Euro 2020, stadiul lucrărilor nefiind unul mulțumitor. Stroe a afirmat că nu își explică de ce guvernele precedente au dat ordinul de începere a lucrărilor la stadioane cu o întârziere de trei, patru ani.

„O situație dificilă pentru că mi-ar fi plăcut ca cu câteva luni înainte de acest eveniment să fim gata. Din păcate nu suntem. În momentul de față ne găsim într-un stadiu avansat și se lucrează accelerat. Treaba noastră e să monitorizăm la sânge tot ce se întâmplă pe ce aceste stadioane și să intervenim pentru a evita sincope în organizarea stadionului. Nu ne permitem niciun fel de întârziere pentru că e un eveniment extrem de important pentru intreg poporul”, spune ministrul Sportului, la Digi24.

„65% este stadiul actual la stadionul Ghencea, 27% la cel de la Arcul de Triumf. Acestea sunt pentru antrenament. Meciurile oficiale vor fi găzduite de Arena Națională, cele patru meciuri.

Latura financiară este asigurată, nu există probleme privind finanțarea. E o problemă care ține de timp, de modul cum au înțeles guvernele precedente a prioritiza aceste lucrări. Știam din 2013 că vom organiza acest turneu la București. Hai să fim indulgenți, 2014.

Raportându-ne la perioada trecută, gândiți-vă că până în momentul ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor au trecut între trei și patru ani, lucru, din punctul meu de vedere, inexplicabil”, adaugă Ionuț Stroe, ministrul Sportului.