Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentru prima dată în istoria omenirii, o navă extraterestră a fost văzută la marginea Pământului conform unui expert de la Harvard
Pentru prima dată în istoria omenirii, o navă extraterestră a fost văzută la marginea Pământului conform unui expert de la Harvard

Pentru prima dată în istoria omenirii, o navă extraterestră a fost văzută la marginea Pământului conform unui expert de la Harvard

O navă spațială extraterestră sofisticată a fost văzută trecând prin sistemul nostru solar, potrivit unui mare profesor la Universitatea Harvard.

Obiectul, care este primul fenomen interstelar ajuns în sistemul nostru din istoria omenirii, a fost etichetat „Oumuamua“. Directorul de astronomie al Universității Harvard, Avi Loeb, a declarat pentru Express.co.uk că obiectul straniu ar putea fi artificial.

El a explicat: "Oumuamua a fost primul obiect interstelar. A fost foarte ciudat în multe feluri. În primul rând, întoarcerea, luminozitatea sa, ceea ce înseamnă că este de cel puțin zece ori mai lung decât lat. Este o formă extremă în comparație cu asteroizii sau cu cometele pe care le-am găsit în sistemul solar. În plus, nu există urme de gaz ca monoxidul de carbon sau dioxidul de carbon. Este posibil ca acest obiect să fie extrem de uşor şi să fie împins de lumina soarelui. Asta am scris într-un articol științific publicat în noiembrie 2018, în care am sugerat că este o navă ușoară. Aceasta este o tehnologie pe care o dezvoltăm pentru propulsia spațială", a declarat omul de ştiinţă.

"Avantajul acestei tehnologii, a mai explicat  Avi Loeb  – în cazul în care împinge o velă cu lumină în același mod în care vântul acționează asupra unei bărci cu pânze – este că nu trebuie să aibă combustibil. Și, în principiu, puteți obține o fracțiune din viteza luminii cu această tehnologie. Așadar, am sugerat că acest obiect poate fi de origine artificială". 

Alți cercetători au criticat ipoteza că obiectul este de origine extraterestră. O teorie recentă, prezentată de Zdenek Sekanina, sugerează că Umuamua ar putea fi "un agregat monstruos cu un praf pufos, lansat în timpul unui eveniment exploziv care a avut loc  recent", mai titrează express.