Evenimentul Zilei > International > Alianța Nord-Atlantică a fost informată de SUA, Franța și Regatul Unit cu privire la LOVITURILE AERIENE din Siria
Alianța Nord-Atlantică a fost informată de SUA, Franța și Regatul Unit cu privire la LOVITURILE AERIENE din Siria

Alianța Nord-Atlantică a fost informată de SUA, Franța și Regatul Unit cu privire la LOVITURILE AERIENE din Siria

SUA, Franța și Regatul Unit au informat NATO cu privire la loviturile aeriene coordonate asupra unor ținte din Siria, ca ultimă modalitate de a împiedica alte atacuri cu arme chimice din partea regimului de la Damasc.

SUA, Franţa şi Regatul Unit au obţinut sprijinul tuturor celorlalte ţări membre ale NATO, care urmăresc creşterea presiunilor diplomatice pentru respectarea interzicerii pe plan mondial a folosirii gazelor toxice. Potrivit surselor occidentale, forţele guvernamentale siriene au folosit un astfel de gaz sâmbăta trecută, în oraşul Douma din enclava rebelă Ghouta de est, de lângă Damasc, informează Reuters, citat de Agerpres.

După o reuniune specială a ambasadorilor celor 26 state membre la sediul din Bruxelles al NATO, secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferinţă de presă că loviturile „au redus capacitatea Siriei de a efectua noi atacuri şi în acelaşi timp au trimis un mesaj clar care descurajează atacurile viitoare. Nu vom avea niciodată o garanţie completă împotriva unor noi atacuri, atâta vreme cât avem regimuri dispuse să folosească arme chimice”, a arătat el, avertizând că „armele chimice nu pot fi folosite fără pedeapsă şi nu pot fi normalizate”.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: