Evenimentul ZileiActualitateNaționala de rugby a României va efectua un turneu în America de Sud. Adversarii „Stejarilor”

Naționala de rugby a României va efectua un turneu în America de Sud. Adversarii „Stejarilor”

Naționala de rugby a României va efectua un turneu în America de Sud. Adversarii „Stejarilor”
Reprezentativa „tricoloră” va susține două partide-test, în luna iunie, în Chile și Brazilia. „Trebuie să continuăm să lucrăm ceea ce am început ca plan de joc în Rugby Europe Championship și să dăm jucătorilor tineri mai mult timp de joc”, a anunțat antrenorul interimar al României.

„Stejarii” se vor deplasa în luna iunie în America de Sud, acolo unde meciurile vor avea loc pe 8 iunie, la Valparaiso, cu Chile, și pe 15 iunie, la Sao Paulo, cu Brazilia, anunță frr.ro.

Pentru aceste partide, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucători ce provin de la 5 cluburi din Romania: 6 – CSM București, 6 – Timișoara Saracens, 5- CSM Știința Baia Mare, 4 – CSA Steaua, 1- CS Dinamo și patru din Franța. De remarcat este prezența, în premieră, în lotul de 26 de jucători a lui Taylor Gontineac (19 ani).

„Obiectivul pentru acest turneu în America de Sud este acela de a obține două victorii. Trebuie să continuăm să lucrăm ceea ce am început ca plan de joc în Rugby Europe Championship și să dăm jucătorilor tineri mai mult timp de joc. Ținând cont de faptul că nu vom juca multe meciuri în acest an, aceste partide vor fi benefice pentru ei ca să capete experiența de joc, să se integreze cât mai bine în sistemul de joc.

Va fi un pic greu pentru că nu vom avea mult timp la dispoziție, practic pentru primul meci, cel cu Chile avem 9 antrenamente, apoi jucătorii trebuie să se acomodeze cu diferența de fus orar, ceea ce înseamnă cinci ore în plus fața de ora României, nu trebuie ignorate nici condițiile meteorologice, am văzut că va ploua mult, va fi foarte umed.

Lotul selectat este o combinație de jucători cu experiența și jucători tineri, revenind misiunea celor cu experiență să strângă grupul și să-i ajute pe cei mai tineri să se integreze cât mai bine în sistemul de joc”,  a declarat Marius Tincu, antrenor interimar România.

 


Accesează: