Nationala, "recviem" pentru "23 August"

Nationala, "recviem" pentru "23 August"

Romania disputa maine ultimul meci pe cel mai mare stadion al tarii.

Nationala de fotbal a Romaniei joaca maine-seara, de la ora 18.00 (in direct la TVR 1), in compania Albaniei, ultima partida din preliminariile pentru Euro 2008.

Pentru a termina Grupa G pe prima pozitie, tricolorii au nevoie de victorie, in conditiile in care Olanda s-ar impune in Belarus. Meciul va reprezenta in acelasi timp si „Recviem”-ul stadionului „Lia Manoliu”, care va fi demolat. Construit in 1953, prin munca patriotica, fostul „23 August” a fost decenii la rand fieful echipei nationale.

Surprize! Surprize! Evolutia slaba de sambata, in fata Bulgariei, cand au pierdut cu 0-1, le-a adus critici din toate partile elevilor lui Victor Piturca. Suparat ca i-a fost stricat parcursul fara infrangere din actuala campanie de calificare, selectionerul pare dispus sa le ofere unora dintre titularii de la Sofia surpriza de a urmari meciul cu Albania de pe banca de rezerve sau din tribuna. Astfel, Florentin Petre si Razvan Cocis ar putea reveni, maine-seara, printre titulari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au venit oaspetii

Nationala Albaniei a ajuns aseara la Bucuresti. Fotbalistii-oaspeti s-au cazat la Hotelul Crowne Plaza, dupa care au efectuat un antrenament pe stadionul „Dinamo”. In actualele preliminarii, Albania a fost echipa care a incurcat Bulgaria si a chinuit Olanda, doua dintre contracandidatele Romaniei.

Albanezii au facut 0-0 la Sofia si 1-1 la Tirana cu „zarzavagiii” si au pierdut greu in fata „lalelelor”, 1-2 la Amsterdam si 0-1 la Tirana. In schimb, in meciul impotriva Romaniei, disputat pe 6 septembrie anul trecut, in capitala Albaniei, nationala lui Piturca a avut nevoie de ajutor pentru a inscrie primul gol, in minutul 65. Atunci, albanezul Kastrati i-a pasat ideal lui Dica in careul lui Beqaj. Partida de maine va fi oficiata de o brigada de arbitri din Croatia, cu Edo Trivkovici la centru.

SPECTACOL

Bute, invitat special

FRF a pregatit pentru maine un spectacol care sa marcheze calificarea nationalei la un turneu final dupa o pauza de opt ani, dar si despartirea de cea mai mare arena a tarii, fostul „23 August” urmand sa fie demolat. Si pentru televiziunea publica ar putea fi un moment istoric. Dupa un monopol de jumatate de secol, TVR poate pierde, incepand de la anul, drepturile asupra meciurilor nationalei. In dreptul acesteia a fost deja amplasata o scena pe care, de la ora 16.30, va incepe spectacolul. Tonul va fi dat de formatia „Voltaj”.

Lu-cian Bute, proaspatul campion mondial de box, se numara printre invitatii speciali ai serii. El isi va prezenta centura IBF a semimijlociilor si va da mana cu tricolorii. Pentru posesorii de bilete va fi pus la bataie un autoturism „Dacia Logan”, care va fi castigat prin tragere la sorti.

Seara se va incheia cu un foc de artificii si cu demolarea simbolica a unor gradene de beton din stadion. Biletele la meciul Romania - Albania au fost puse in vanzare ieri, la casele amenajate la stadioanele „Lia Manoliu”, „Dinamo”, „Steaua” si „Giulesti”. Biletele costa 50 de lei la tribuna „zero”, 20 de lei la tribunele a I-a si a II-a si 10 lei la peluza.