De asemenea, Natalie a mai menționat faptul că experiența respectivă a determinat-o să îşi schimbe radical comportamentul în anii care au urmat.

Vedeta americană, în prezent în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit că prima scrisoare pe care a primit-o de la un admirator a fost o „fantezie despre viol”, ce i-a fost expediată de un bărbat atunci când ea avea 13 ani, la un an după ce debutase pe marele ecran în filmul „Leon”.

 „O numărătoare inversă a fost iniţiată de postul de radio din oraşul în care locuiam pentru a marca a 18-a aniversare a mea, presupusa dată la care ar fi fost legal ca cineva să se culce cu mine”, a spus Natalie Portman. „Criticii de film vorbeau despre 'sânii mei care înmuguresc' în cronicile filmelor în care jucam”, a adăugat vedeta americană de origine israeliană. Toate aceste lucruri au făcut-o pe tânăra actriţă să simtă că nu era în siguranţă şi, din acest motiv, ea a început să poarte ţinute vestimentare care nu îi dezvăluiau corpul, să îşi cenzureze exprimarea artistică şi să îşi reprime dorinţele.

„Am înţeles foarte repede, chiar de la vârsta de 13 ani, că dacă m-aş fi exprimat într-o manieră sexuală în rolurile mele, nu m-aş fi simţit apoi în siguranţă şi că bărbaţii s-ar fi simţit îndreptăţiţi să vorbească despre trupul meu, să îl considere un obiect, spre neplăcerea mea. Aşadar, mi-am adaptat rapid comportamentul… am accentuat cât de mult îmi plăceau cărţile şi cât de serioasă eram”, a adăugat Natalie Portman, potrivit Agerpres.

„Reacţiile unor persoane faţă de felul în care eu mă exprimam, de la mici comentarii despre corpul meu şi până la declaraţii ce erau intenţionat mai ameninţătoare, m-au făcut să îmi controlez comportamentul într-un mediu marcat de terorism sexual”, a spus artista americană. În discursul ei, Natalie Portman a spus că îşi doreşte o lume în care dorinţele feminine şi sexualitatea feminină să poată beneficia de o exprimare şi o împlinire mai pregnante. „Haideţi să spunem sus şi tare: Asta este ceea ce vreau. Asta este ceea ce am nevoie. Asta este ceea ce doresc”, a mai spus vedeta. Natalie Portman a susţinut acest discurs la ediţia din acest an a evenimentului Women's March, organizat în Los Angeles. Evenimentul a atras mii de demonstranţi weekendul trecut în mai multe oraşe din Statele Unite, care militează pentru emanciparea femeilor şi pentru respectarea drepturilor femeilor.