"Salonul unic de naştere" presupune existenţa unei rezerve cu un grad ridicat de echipare tehnică, unde vor avea loc succesiv travaliul, naşterea, dar şi recuperarea proaspetei mămici.

Noul concept înlocuieşte vechile săli "de pre-travaliu" şi sala de de expulzie / naştere.

În salonul unic de naştere este varianta preferată de peste 90% dintre viitoarele mame din Statele Unite, atât din considerente de confort, cât şi din punct de vedere al siguranţei.

Imediat după naştere, bebeluşul este preluat şi îngrijit de personalul medical cu ajutorul unei mese de resuscitare de ultimă generţaie. În salonul de rooming-in, patul în care se va odihni câteva zile tânăra mămică este, de asemenea, prevăzut cu comenzi electrice pentru a uşura cât mai mult urcarea şi coborârea din el, dar şi alegera unei poziţii comode în timpul şederii în pat. Salonul mai este prevăzut cu o noptieră, un dulap pentru haine şi masă cu scaune pentru vizitatori.

“Salonul unic de naştere” înseamnă că, încă de la primele semne de intrare în travaliu, gravida este internată într-o cameră, urmând ca, în aceeaşi cameră să aibă loc travaliul, să nască şi să stea cu bebeluşul până când este mutată în rezerva Confort. Acest lucru este posibil doar cu ajutorul unui pat de naştere special care permite realizarea travaliului, a naşterii şi a recuperării într-un singur salon, atât mămica, dar şi bebeluşul bucurându-se de un imens confort fizic dar şi psihic”, a explicat Prof. Dr. Gabriel Banceanu – şeful Clinicii  de Obstetrică – Ginecologie I.O.M.C. Bucureşti.

  • O zi de spitalizare în noul tip de salon din Maternitatea Polizu costă 80 de euro pe zi, naşterea fiind gratuită. Accesul se face pe bază de programare la medicii specialişti neonatologi din unitatea medicală.