Agenția spațială NASA a explorat craterul Gale (n.r. – a fost denumit aşa în onoarea lui Walter Frederick Gale, astronom-amator care a efectuat observații asupra planetei roșii), de pe Marte începând cu anul 2012. Misiunea completă a experţilor de la NASA este de a examina climatul și solul aparent arid al planetei Marte și chiar de a evalua dacă există forme viață extraterestră pe planeta roșie. 

Acum, un cercetător important consideră că ineditul „Curiosity” (n.r. – vehiculul de teren care are mărimea unui mic autoturism și cântărește 900 kg, devenind astfel cel mai greu obiect creat de mâna omului și lansat pe Marte vreodată), a fotografiat o pasăre în timp ce zbura.

Celebrul Scott C. Waring a publicat pe site-ul oficial următoarele opinii: "Această pasăre marțiană a fost văzută de Marcelo Irazusta, care a studiat atent suprafața planetei roşii. Captura a fost făcută săptămâna trecută și a fost fotografiată de „Curiosity”.  "Este imposibil și totuși este acolo, publicată pe site-ul NASA". "Deci, dacă este o pasăre mare, a fost fotografiată accidental și probabil că nu a stat mult timp în zona respectivă".

Sunt două ipoteze lansate de expert

El a mai scris: "Se pare că ar arăta ca un vultur zburând şi care, dacă este adevărat, poate însemna unul sau două lucruri: fie că există animale pe Marte, fie – și urăsc această idee, dar trebuie să ținem cont – „Curiosity” nu este pe Marte, ci pe Insula Devon în Canada".  

"Devon este o insulă pustie cu doar o mână de localnici, iar NASA a fost acolo de mai multe ori pentru a testa aparatura, pentru că este un mediu similar cu cel de pe Marte".  Insula Devon este cea mai mare insulă nelocuită din lume, aleasă de NASA pentru a testa tehnologia marțiană de explorare.  Într-adevăr, climatul aspru al insulei Devon imită condițiile de mediu de pe Marte și alte planete, potrivit Express.  

NASA-Mars-Curiosity-Rover-flying-bird-photoNASA-Mars-Curiosity-Rover-flying-bird-photo
Sursa foto: NASA