Evenimentul Zilei > International > NASA, anunţul momentului! Astronauţii se reîntorc pe Lună. De data aceasta … să RĂMÂNĂ. Video în articol
NASA, anunţul momentului! Astronauţii se reîntorc pe Lună. De data aceasta … să RĂMÂNĂ. Video în articol

NASA, anunţul momentului! Astronauţii se reîntorc pe Lună. De data aceasta … să RĂMÂNĂ. Video în articol

Înainte de sfârșitul următorului deceniu, astronauții NASA vor explora din nou suprafața lunii. Și de data aceasta, vom rămâne, vom construi avanposturi și vom deschide calea pentru eventualele călătorii spre Marte și chiar mai departe, titrează nasa.gov.

"Am făcut salturi uriașe și ne-am lăsat amprenta pe cer. Acum, construim următorul capitol, revenind pe lună pentru a rămâne. Suntem NASA – și după 60 de ani, tocmai începem un alt capitol. Este doar o chestiune de timp înainte ca războaiele să aibă loc în spațiu din cauza progreselor rapide ale tehnologiei. Dacă am putea susține luna ca avanpost militar în fața Rusiei și a Chinei, ar fi un lucru bun", este anunţul promiţător făcut de NASA.

Această călătorie începe în curând, cu dezvoltarea unei noi nave spațiale. Bazându-se pe cele mai bune tehnologii Apollo, NASA creează un sistem de explorare, care va fi accesibil, fiabil, versatil și sigur.  Piesa centrală a acestui sistem este o nouă navă spațiale proiectată să transporte patru astronauți spre și dincolo de lună, să susțină până la șase membri ai echipajului în viitoarele misiuni pe Marte și să livreze echipaj și aprovizionări către Stația Spațială Internațională.  Noul vehicul al echipajului va fi în formă de capsulă Apollo, dar va fi de trei ori mai mare, permițând celor patru astronauţi să călătorească pe lună la un moment dat, titrează nasa.gov.

În numai cinci ani, noua navă va începe să transporte echipajul și aprovizionarea către Stația Spațială Internațională. Planurile necesită șase călătorii în avanpost pe an. Într-adevăr, misiunile robotice vor pune bazele explorării lunare. Echipajele vor rămâne mai mult timp și vor învăța să exploateze resursele lunii. În cele din urmă, noul sistem ar putea roti echipajele la fiecare șase luni.

Planuri mari pentru NASA

"Este un start imens pentru a ajunge pe Marte. Vom avea sistemul necesar pentru a ajunge acolo, precum și o capsulă multifuncțională a echipajului și sisteme de propulsie care pot face uz de resursele marțiene. Un avanpost lunar la doar trei zile distanță de Pământ ne va oferi practica necesară pentru a "trăi pe pământ" departe de planeta noastră de origine, înainte de a face trecerea mai lungă pe Marte.  După cum a spus președintele Bush atunci când a anunțat viziunea pentru Explorarea Spațiului, "Oamenii se îndreaptă spre cosmos". Acum știm cum vom ajunge acolo…"

VIDEO NASA: