Evenimentul Zilei > International > NASA, anunţ în premieră: Cine va pleca pe Lună şi Marte. Când vor ieşi pentru prima dată în spatiu cele două femei
NASA, anunţ în premieră: Cine va pleca pe Lună şi Marte. Când vor ieşi pentru prima dată în spatiu cele două femei

NASA, anunţ în premieră: Cine va pleca pe Lună şi Marte. Când vor ieşi pentru prima dată în spatiu cele două femei

Următoarea persoană care urmează să meargă pe Lună va fi, fără îndoială, o femeie, a declarat directorul agenției spațiale din SUA, care prevede, de asemenea, că tot o femeie va fi prima care va merge şi pe Marte.

"Este posibil ca următoarea persoană de pe Lună să fie o femeie, iar prima persoană de pe Marte va fi probabil şi o femeie", a declarat Jim Bridenstine într-un interviu înregistrat vineri pentru programul de radio WNYC Science Science. cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. 

Liderul NASA a reamintit, de asemenea, că pe 29 martie, pentru prima dată în istorie, doi astronauți feminini vor face o ieșire la Stația Spațială Internațională. Niciodată nu a fost o femeie. Va fi o premieră.  Anne McClain şi Christina Koch vor ieşi în spaţiul cosmic în cadrul expediţiei 59. Misiunea lor va fi sprijinită de la sol din partea Agenţiei Spaţiale Canadiene de controlorul de zbor Kristen Facciol, care se va afla la pupitrul Centrului Spaţial Johnson al NASA din Houston, notează space.com

Cei doi astronauti, Anne McClain și Christina Koch, vor efectua operațiuni de întreținere. "Nasa se angajează să aibă o gamă largă și variată de talente și nu mai putem aștepta ca prima femeie să meargă pe Lună", a concluzionat Bridenstine. 

Cei doisprezece astronauţi care au mers pe Lună în timpul misiunilor Apollo între 1969 și 1972 erau exclusiv bărbați. De atunci, niciun om nu s-a întors la Lună.

NASA construiește acum cea mai puternică rachetă avută vreodată: System Space (SLS) și o capsulă numită Orion pentru a putea reveni la om pe Lună în 2028. Cât despre Marte, o misiune cu echipaj uman este planificată "în anii 2030".

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.