Napoli a stopat seria neagră de nu mai puţin de douăsprezece meciuri fără victorie pentru gruparea din Copou şi a obţinut un succes mare în faţa lui Dinamo Bucureşti, scor 1 – 0, în ultima etapă din campionatul intern. Cu toate acestea, apele nu sunt deloc liniştite la formaţia moldoveană, iar tehnicianul italian dezvăluie că a fost la un pas de demisie.

„Voiam să demisionez pentru că nu mi se pare că lucrurile merg bine la echipă. Nu văd determinare din parte jucătorilor şi dorinţă pentru a lupta pentru salvarea de la retrogradare şi nu văd, de asemenea, nici susţinere din partea conducerii clubului” a explicat, vizibil dezamăgit, Nicolo Napoli.

Napoli cere întări în centrul defensivei

Antrenorul în vârstă de 59 de ani e nemulţumit de subţirimea lotului pe care îl are la dispoziţie şi încearcă din răsputeri să găsească urgent noi întăriri. Napoli îşi doreşte un apărător central, dar recunoaşte că variantele sunt foarte puţine în această perioadă, în care transferurile sunt închise. Singurele opţiuni pentru ieşeni sunt, în aceste condiţii, jucătorii aflaţi liberi de contract.

„Încerc să găsesc câţiva jucători pentru a-i aduce să evolueze la Iaşi, dar este foarte greu. Perioada de transferuri este închisă şi nu putem să achiziţionăm decât fotbalişti liberi de contract. Mă interesează în principal să aducem întăriri pentru postul de fundaş central, fiindcă avem mare nevoie” a punctat Napoli carenţele mari din centrul apărării alb – albaştrilor.

Italianul vrea mai multă determinare

Cu doar nouăsprezece puncte adunate pe parcursul celor douăzeci şi şapte de runde ale Ligii I, Napoli ştie că trupa din Copou e obligată să plece neînvinsă din deplasarea de mâine, de pe terenul celor de la Academica Clinceni. Tehnicianul italian cere mai multă determinare din partea elevilor săi şi o altă atitudine pe gazon.

„Nu suntem uniţi, nu suntem toţi împreună şi nu luptăm toţi pentru salvarea echipei. Eu am venit din Italia şi încerc să fac o treabă bună aici. Obiectivul meu este salvarea de la retrogradare şi dorinţa mea este să luptăm toţi, împreună, pentru aceasta. Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă care joacă într-adevăr fotbal. Avem nevoie de puncte şi mergem acolo să câştigăm” a afirmat răspicat Napoli.