Evenimentele au avut loc într-o clădire din Saint-Tropez în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat procuratura. O anchetă a fost lansată în urma plângerii unei femei cu privire la un presupus viol, transmite Agerpres.

Saad Lamjarred, în vârstă de 33 de ani, a fost plasat în arest pentru 24 de ore în incinta brigăzii de cercetare din Gassin-Saint-Tropez.

Starul marocan, ale cărui melodii au fost vizualizate de milioane de ori pe internet, a mai fost inculpat în octombrie 2016 la Paris pentru "viol cu circumstanţe agravante" şi "violenţe intenţionate cu circumstanţe agravante" şi închis.

În ajunul unui concert, o femeie de 20 de ani a depus plângere, susţinând că a fost agresată cu câteva ore mai devreme de artist în camera sa de hotel. Apărat de cunoscuţii avocaţi Eric Dupond-Moretti şi Jean-Marc Fedida, Saad Lamjarred a fost eliberat în aprilie 2017, însă purtând o brăţară electronică, în urma unei decizii a Curţii de Apel din Paris.

În martie, după ce a primit permisiune din partea instanţelor franceze să călătorească în Maroc, Lamjarred, celebru în lumea arabă pentru piesa "Enty" (91 de milioane de vizualizări pe YouTube), şi-a lansat cel mai recent single, "Ghazali Ghazali" .

De asemenea, cântăreţul a fost acuzat de "viol" pe 11 aprilie într-o anchetă deschisă după plângerea unei tinere franco-marocane care susţine că a fost agresată şi bătută de cântăreţ, în Casablanca în 2015.

Artistul a fost, de asemenea, implicat în Statele Unite într-un caz de viol datând din 2010, însă acuzaţiile au fost abandonate.