Evenimentul Zilei > Social > Muzicianul Leo Iorga are nevoie de ajutor. De aproape un deceniu se luptă cu cancerul
Muzicianul Leo Iorga are nevoie de ajutor. De aproape un deceniu se luptă cu cancerul

Muzicianul Leo Iorga are nevoie de ajutor. De aproape un deceniu se luptă cu cancerul

A fost vocea formației Compact, între 1988 și 1996, apoi a cântat în formația Schimbul 3, iar de 15 ani cântă, în mare parte, alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar, sub titlul de ”Pacifica & Leo Iorga”. Fratele artistului arădean Leo Iorga face un apel pentru ajutarea acestuia: cancerul, boală de care cântărețul suferă de aproape un deceniu, a recidivat, iar o intervenție costisitoare într-o clinică din Germania ar putea însemna o șansă la viață.

”Prin cântecele sale, Leo ți-a fost alături în momente importante și încă îți este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, ”După ani și ani” se reîntoarce în atenția ta pentru a îți cere să-i fii și tu alături de dată această. Leo Iorga se lupta cu cancerul de 8 ani și câteodată câștigă și urcă pe scenă iar câteodată, adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. Acum e una din acele dați în care trebuie să luptăm împreună. Acum o săptămâna, a primit vestea recidivarii tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas”, notează, pe Facebook, fratele artistului.

În 2011 Leo Iorga a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, după ce și-a revenit din anestezie, a fost ”Când pot să cânt?”. Iar după șase luni a urcat pe scenă. Boala însă a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale și nimic din toate acestea nu l-a ținut departe de scenă și de publicul care îl iubește. ”Cât mă va ține Dumnezeu pe pământ vreau să cânt”, este una din declarațiile lui Leo Iorga.

”Terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate, presupune o intervenție specială Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg). Noi, familia, îl știm pe Leo Iorga – omul. E un soț, un tată și un frate iubitor, un om cald, bun, prietenos și vesel. Și ni-l dorim lângă noi cât mai mult timp. Pe artistul Leo Iorga îl știți și voi de peste 30 de ani de la Cargo, Compact, Pacifica, etc.Vocea lui Leo a intrat în sufletele iubitorilor de gen – ”După ani și ani”, ”Singur în noapte”, ”Să te gândești la mine”, ”Trenul pierdut”, ”Cine ești tu oare” etc. Contăm pe voi, cei care îl iubiți, să fiți alături de noi în demersul de a-l ajută, de a strânge banii necesari pentru această operație. Va mulțumim că i-ați fost alături până acum și simte că-i sunteți alături în continuare. Dumnezeu lucrează prin oameni, pentru oameni! Fiți binecuvântați”, a mai menționat fratele artistului.

Donațiile se pot face și în conturile deschise pe numele lui Leo, la BCR: Iorga Leonard – BCR CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001 CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001 cod swift: RNCBROBU, dar și prin intermediul rețelei de socializare, unde, deja s-au strâns peste 8.000 de euro.