Evenimentul Zilei > Social > Muzică finlandeză la Bucureşti: recitalul Jean Sibelius – 150 de ani de la naştere
Muzică finlandeză la Bucureşti: recitalul Jean Sibelius – 150 de ani de la naştere

Muzică finlandeză la Bucureşti: recitalul Jean Sibelius – 150 de ani de la naştere

Recitalul este organizat de Filarmonica „George Enescu” în colaborare cu Ambasada Finlandei, astăzi, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român.

Recitalul va fi sustinut de pianista Ilinca Dumitrescu, o perosnalitate deosebită a muzicii clasice, de anvergură internaţională. În programul recitalului, pianista Ilinca Dumitrescu va interpreta Jean Sibelius 16 piese, Sonata op. 12 precum si Poemul ,,Finlandia”' op.26 (ediţia pentru pian a compozitorului). Nu este pentru prima oară când Ilinca Dumitrescu interpretează lucrări de compozitori finlandezi. De-a lungul anilor, pianista a inclus în recitalurile sale piese de J. Sibelius, S. Palmgren, J. Kokkonen, E. Rautavaara, U. Meriläinen ş.a., multe în primă audiţie românească.

De asemenea a cântat lucrări finlandeze în cadrul Festivalului ,, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi'' de la Bucureşti. A fost director artistic al festivalului ,, Serile muzicii finlandeze'' ( 6 ediţii ), la Muzeul Naţional ,, George Enescu'' din Bucureşti. A concertat de multe ori la Helsinki şi în alte oraşe din Finlanda, în prestigioase săli, cu un deosebit succes la public şi cu elogioase aprecieri din partea specialiştilor. A susţinut un recital la Hämeenlinna, celebrul muzeu memorial Jean Sibelius.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: